Ministrul adjunct al Apărării din Rusia a fost arestat pentru luare de mită

Data publicării:
profimedia-0867349435
Timur Ivanov alături de Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Un adjunct al ministrului rus al Apărării Serghei Şoigu, Timur Ivanov, a fost arestat, marți, fiind acuzat de fapte de corupţie, a anunțat Comitetul rus de anchetă, scrie AFP, preluată de News.ro.

„Ministrul adjunct al Apărării Federaţiei ruse Timur Vladimirovici Ivanov a fost arestat. El este suspectat de comiterea unei infracţiuni potrivit Secţiunii 6 a Articolului 290 al Codului Penal (luare de mită)”, anunţă pe Telegram Comitetul.

Comitetul de anchetă nu oferă alte detalii.

Acest tip de infracţiune se pedepseşte cu amendă sau cu până la peste zece ani de închisoare, în funcţie de fapte.

Ivanov este vizat de sancţiuni impuse de către Uniunea Europeană (UE), în calitate de funcţionar de rang înalt la Ministerul Apărării însărcinat cu construirea de instalaţii militare.

Fundaţia anticorupţie (FBK) înfiinţată de către defunctul lider al opoziţiei Aleksei Navalnîi a publicat o anchetă despre Ivanov în 2022. Potrivit acestei anchete, adjunctul ministrului Apărării ruse a supervizat şi profitat de proiecte de construcţii la Mariupol, în Ucraina, un oraş cucerit de Moscova după un asediu de mai multe luni.

Potrivit anchetei organizaţiei - interzisă în Rusia cu privire la „extremism” -, ministrul a divorţat de soţia sa, pentru a putea să ocolească sancţiunile impuse de UE.

„Azi e o zi frumoasă”, a reacţionat pe reţele de socializare Maria Pevşih, însărcinată cu anchetele la Fundaţie.

La fel ca majoritatea personalităţilordin opoziţie, Pevşih a fost nevoită să plece în exil din cauza represiunii Kremlinului.

Majoritatea opozanţilor rămaşi în Rusia se află în închisoare.

Principalul lider al opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, care a galvanizat mase denunţând corupţia în timpul preşedinţiei lui Vladimir Putin, a murit într-o închisoare în Arctica la jumătatea lui februarie.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri