Ministrul Comunicațiilor din Israel cere închiderea biroului local Al Jazeera

Data publicării:
Arabian News media Al Jazeera website homepage. Al Jazeera logo visible through a magnifying glass.
Ministrul israelian al Comunicaţiilor a declarat că încearcă să obţină o închidere a biroului local al Al Jazeera. Foto: Profimedia

Ministrul israelian al Comunicaţiilor a declarat că încearcă să obţină o închidere a biroului local al Al-Jazeera şi a acuzat postul de ştiri din Qatar de incitare şi propagandă pro-Hamas şi de expunere a soldaţilor israelieni la un potenţial atac din Gaza, transmite Reuters.

Propunerea de închidere a Al Jazeera este examinată de oficialii israelieni din domeniul securităţii şi de experţi juridici, a declarat duminică Shloma Karhi, adăugând că va prezenta propunerea cabinetului în cursul zilei.

"Acesta este un post care incită, acesta este un post care filmează trupele în zonele de comasare (din afara Fâşiei Gaza), care incită împotriva cetăţenilor Israelului - o portavoce de propagandă", a declarat Karhi pentru postul de radio al armatei din Israel.

"Este de neconceput ca mesajul purtătorilor de cuvânt ai Hamas să fie colportat de acest post", a spus el, adăugând: "Sper că vom încheia cu asta astăzi".

Nu a fost clar dacă această din urmă declaraţie se referea la o discuţie în cabinet sau la punerea în aplicare a închiderii biroului, menţionează Reuters.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri