Miraculoasa supraviețuire a unei tinere soldat în armata israeliană. A fost împușcată de 12 ori de Hamas: "Așteptam glonțul final"

Data actualizării: Data publicării:
eden ram si un prieten
Eden Ram este locotenent în armata israeliană, iar în 7 octombrie era la baza Urim împreună cu alți 12 soldați când au fost atacați de teroriști.. FOTO: Instagram Eden Ram

O tânără care este soldat în armata israeliană a supraviețuit în mod miraculos după ce a fost împușcată de 12 ori de teroriștii Hamas în timpul atacului din 7 octombrie. Timp de patru ore a stat nemișcată printre cadavrele prietenilor ei uciși, așteptând glonțul final.

Eden Ram este locotenent în armata israeliană, iar în 7 octombrie era la baza Urim împreună cu alți 12 soldați când au fost atacați de teroriști. Tânăra a fost împușcată întâi în picior. Ea și șase colegi au fost surprinși de atac în timp ce erau într-o cameră și au așteptat acolo sosirea trupelor IDF care i-au salvat, scrie New York Post.

„În tot acest timp, nu eram sigură dacă eram moartă sau în viață. M-am simțit ca și când murisem, dar încă puteam vedea, auzi și simți. Am așteptat glonțul final care m-ar fi omorât, dar am scăpat”, a scris Ram pe October7.org despre momentul în care 12 gloanțe i-a ciuruit corpul.

Se resemnase cu ideea că va muri și chiar prinsese un moment în care trimisese mesaje de adio celor dragi. Patru ore a stat printre cadavrele prietenilor și colegilor ei, într-o baltă de sânge. La un moment dat a simțit respirația prietenei ei, Sahar, care a supraviețuit și ea atacului.

Ram a fost rănită la picioare, mâna stângă și umăr. „Mă durea atât de tare încât nu puteam să scot o vorbă – îngerii au venit să mă salveze”, a spus Ram despre momentul în care mai mulți soldați ai IDF au sosit la bază.

„M-au dus la spitalul Soroka [din Beer Sheba] și, pe drum, am cerut să-mi sun familia și să le spun că sunt în viață”, a adăugat ea.

Primele 48 de ore în spital au fost critice, a fost operată de două ori, iar timp de trei zile a fost la terapie intensivă, cu suport respirator. În ciuda rănilor grave suferite, medicii spun că tânăra are șanse să se recupereze și să își poată folosi mâinile și picioarele.

Săptămâna trecută, ea a primit un premiu de la președintele Israelului Isaac Herzog pentru actul de curaj din 7 octombrie. În timpul ceremoniei, ea a spus că a fost fericită să fie din nou pe picioare și a descris recuperarea ca fiind un miracol. „Momentele dificile mă vor însoți pentru totdeauna. M-am gândit că nu voi rezista dar apoi s-a întâmplat un miracol”, a declarat ea.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri