Mircea Geoană: Cu cât este eliberat mai mult teritoriu, cu atât mai puternică va fi poziția poporului ucrainean la masa negocierilor

Data actualizării: Data publicării:
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO. Foto: Facebook/Mircea Geoană

NATO va continua să monitorizeze situația din Rusia, în contextul evenimentelor din ultimele zile, transmite Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO. Potrivit oficialului, situația internă a Rusiei confirmă că Vladimir Putin a comis o greșeală strategică extrem de gravă prin anexarea peninsulei Crimeea și a războiului din Ucraina. Totodată, acesta susține că poziția Ucrainei la masa negocierilor pentru pace se va întări odată cu eliberarea a tot mai mult teritoriu. 

"NATO continuă să monitorizeze situația din Rusia, pe fondul evenimentelor care au avut loc în ultimele zile. Aceste evenimente reprezintă o situație internă a Federației Ruse, care însă reconfirmă că președintele Putin, prin anexarea peninsulei Crimeea și a războiul ilegal împotriva Ucrainei, a comis o greșeală strategică extrem de gravă. Pe măsură ce Rusia continuă războiul, sprijinul nostru pentru Ucraina devine tot mai important, mai ales pe fondul contraofensivei lansate de armata ucraineană", a precizat Mircea Geoană.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit acestuia, cu cât ucraineni vor reuși să recupereze tot mai mult din teritoriul ocupat, cu atât mai puternică îi va fi poziția la masa negocierilor. Totodată, oficialul NATO a reafirmat că angajamentul Alianței de a apăra statele membre rămâne de neclintit, iar NATO va fi extrem de atenta în privința oricărei amenințări.

"Cu cât este eliberat mai mult teritoriu, cu atât mai puternică va fi poziția poporului ucrainean la masa negocierilor, pentru a obține o pace dreaptă și durabilă. În același timp, NATO continuă să fie extrem de vigilentă cu privire la orice amenințare și risc care pot pune în pericol teritoriul și populația aliată. Angajamentul nostru de a apăra fiecare centimetru al Alianței este de neclintit!, a conchis Mircea Geoană.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri