Misterul dispariției unei pisici s-a transformat într-un scandal uriaș într-un oraș din Italia

Data publicării:
Actorul Nino Frassica și pisica lui, Hiro.
Actorul Nino Frassica și pisica lui, Hiro. Foto: Instagram/ ninofrassicaoff

Un actor italian este cercetat de procurori pentru defăimare, hărțuire și instigare la activități criminale, după ce și-ar fi acuzat vecinii de dispariția pisicii sale. Totul, pe fondul unor căutări pe scară largă a felinei, care au provocat „turbulențe” în rândul locuitorilor unui mic oraș din Italia, relatează The Guardian.

Povestea bizară a pisicii dispărute a început în septembrie, când actorul Nino Frassica, care locuiește în orașul Spoleto atunci când filmează pentru Don Matteo, un serial TV, a anunțat dispariția lui Hiro într-o postare pe Instagram.

Actorul a oferit o recompensă de 5.000 de euro pentru găsirea pisicii albe, determinând oameni din toată Italia să vină în oraș. Unii chiar au venit însoțiți de câini de căutare și drone.

Recompensa a fost dublată în octombrie, după ce căutarea nu a dat niciun rezultat, cu puțin timp înainte ca familia lui Frassica și echipa de filmare să se întoarcă la Roma.

Dar dispariția lui Hiro a aruncat o umbră asupra orașului, iar solidaritatea a făcut loc în curând animozității, mai ales după ce două familii au susținut că au fost acuzate de Frassica, soția sa și fiica lor că au fost implicate în dispariția pisicii.

Oamenii au fost, de asemenea, tulburați după ce afișe uriașe cu o fotografie a lui Hiro au fost montate în Spoleto de către un activist pentru drepturile animalelor, alături de mesajul: „Atâta timp cât o viață umană valorează mai puțin decât un smartphone, un animal nu va fi niciodată considerat special. Solidaritate cu familia Frassica.”

Ancheta procurorilor locali a fost declanșată după ce Frassica a dat adresa unuia dintre reclamanți într-un videoclip distribuit pe rețelele sociale, susținând că Hiro a fost ținut acolo.

Fabrizio Gentili, avocatul care îi reprezintă pe reclamanți, a susținut că acuzațiile inițiale împotriva clienților săi au venit de la soția și fiica lui Frassica, care sunt cercetate pentru aceleași acuzații. El a spus că femeile au mers la casele reclamanților cu suspiciunea că pisica se afla înăuntru și au chemat poliția.

Avocatul a mai spus că campania împotriva clienților săi a fost apoi intensificată pe rețelele sociale, după ce familia Frassica s-a întors la Roma.

„Videoclipul, în special, a generat mii de mesaje amenințătoare”, a spus el.

„Este în desfășurare o anchetă, familia nu face nicio declarație”, a spus, pe de altă parte, avocatul lui Frassica.

Actorul urmează să se întoarcă la Spoleto la sfârșitul acestei luni, pentru a relua filmările la Don Matteo.

„Situația a provocat unele turbulențe în oraș și clienții mei se simt stresați – principalul lucru este că soția și fiica nu se întorc cu el”, a spus Gentili.

Frassica, care filmează Don Matteo în Spoleto de câțiva ani, urmează să primească cheile orașului în cadrul unei ceremonii în februarie - un gest simbolic acordat oamenilor de vază din oraș.

„Acest lucru provoacă și controverse acum; unii politicieni cer anularea ceremoniei”, a spus Gentili.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri