Chișinău | Maia Sandu cheamă diaspora la miting pe 26 august

Data publicării:
maia sandu FB
Maia Sandu

Maia Sandu, unul dintre liderii opoziției din Republica Moldova, lansează un apel la organizarea unui miting al diasporei la Chișinău, după modelul celui de la București.

Astăzi, la București, diaspora, alături de cei rămași în țară, a ieșit în stradă pentru a apăra democrația și statul de drept.Dragi prieteni din diasporă, noi vă așteptăm la Chișinău pe 26 august, la Adunarea Generală a Cetățenilor, pentru ca împreună, ACUM, să oprim dictatura!”, spune Maia Sandu, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate.

Mii de români din ţară şi din străinătate s-au mobilizat pentru a participa la mitingul de vineri din Piaţa Victoriei din Capitală. Ei cer demisia Executivului, nemulţumiţi de modul de guvernare al social-democraţilor şi de decizile luate de aceştia privind legile justiţiei şi Codurile penale, de demiterea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, de gafele premierului Viorica Dăncilă şi de faptul că liderul PSD Liviu Dragnea se află la conducerea Camerei Deputaţilor în pofida faptului că a fost condamnat la închisoare.

Primele maşini cu protestatari au sosit în Piaţa Victoriei încă din timpul nopţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri