Sari la conținut

Oportunităţile de afaceri în Republica Moldova, promovate la Bucureşti

Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Republica Moldova - România organizează vineri, 13 octombrie 2017, „Excelență în Business”, un eveniment de promovare a oportunităților economice oferite de către Republica Moldova.

România este principala destinaţie a exporturilor Republicii Moldova, datele disponibile pentru prima jumătate a lui 2017 indicând că ţara noastră este urmată în acest clasament de Rusia şi Italia. De altfel, potrivit statisticilor realizate la Chişinău, exportul de produse moldoveneşti a crescut în această perioadă, comparativ cu intervalul similar din 2016, cu 15% per total şi cu 20% spre România. Detalii AICI.

Pe acest fond, "Excelenţă în business", organizat în 13 octombrie la Bucureşti, promovează oportunităţile de afaceri în Republica Moldova, fapt remarcat şi de Camera Franceză de Comerţ şi Industrie în România.

"Relaţiile economice dintre Republica Moldova şi România au o dinamică ascendentă, România fiind unul dintre principalii parteneri economici ai Republicii Moldova. Această realitate impune crearea unui cadru de comunicare şi dezvoltare a relaţiilor dintre operatorii economici de pe ambele maluri ale Prutului. Evenimentul „Excelență în Business" din orașul București reprezintă primul dintr-o serie de evenimente ce au ca scop promovarea oportunităților economice oferite de Republica Moldova, oportunități menite sa contribuie la crearea condițiilor favorabile pentru susținerea potentialilor investitori ce doresc să se dezvolte in stânga Prutului.”, susţine Constantin Vieru, președintele Camerei Bilaterale de Comerț și Industrie Republica Moldova - România.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu:
- Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat - România
- Ministerul Economiei – România
- Ministerul Economiei - Republica Moldova
- Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare
- MIEPO (Moldova Investment and Export Promotion Organization) - Republica Moldova
- ODIMM
- Camera de Comerț și Industrie a Franței în România
- Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova
- Camera de Comert si Industrie Romania Israel
- Banca Transilvania
- Banca Comerciala Română – Republica Moldova
- Gateway and Partners
- Ansamble

Pe aceeași temă