Moment penibil cu deputatul Ben Oni Ardelean care s-a dus în Coreea de Sud cu tobă și cârnați. La Seul, vameșii i le-au confiscat

Data actualizării: Data publicării:
Ben Oni Ardelean
Deputatul PNL Ben Oni Ardelean. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Deputatul Ben Oni Ardelean, care a fost recent într-o vizită în Coreea de Sud alături de alți miniștri și parlamentari români, a fost în centrul unui incident stânjenitor pe aeroportul din Seul. Mai exact, vameșii sud-coreeni i-au descoperit în bagaj tobă, cârnați și alte preparate din carne tradiționale, pe care nu a putut să le intruducă în țară, potrivit g4media.ro.

„Nu a fost un incident de securitate, dar cei de acolo au considerat că produsele cu carne nu pot intra în Coreea de Sud, chiar dacă erau cu etichetă, aveam factură pentru ele”, a declarat deputatul pentru sursa citată.

Potrivit regulilor sanitar-veterinare stricte din țară, deputatul nu avea voie să introducă în Coreea de Sud preparate din carne. Dar Ben Oni Ardelean avea în bagaj și bânză, iar cu aceasta nu a întâmpinat probleme.

El pregătise aceste preparate pentru întâlnirea cu comunitatea de români din Coreea de Sud. „Era în preajma Crăciunului și urma întâlnirea cu comunitatea română, am luat în bagajul de cala câteva produse românești cu etichetă... M-au lăsat să intru doar cu brânzeturi, fără produsele din carne”, a spus el.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri