Video&Foto Musk s-a dus cu copilul în brațe la discuțiile cu Erdogan despre Tesla și rețeaua Starlink

Data publicării:
musk cu copilul in brate la discutiile cu erdogan
Musk s-a dus cu copilul în brațe la discuțiile cu Erdogan despre Tesla și rețeaua Starlink. FOTO: Profimedia Images

Elon Musk și-a luat fiul cu el la discuțiile cu președintele Turciei, Recep Erdogan. Întâlnirea inedită a avut înaintea Adunării Generale ONU, care se desfășoară în această săptămână la New York. Erdogan l-a încurajat pe Musk să construiască următoarea uzină Tesla în Turcia.

Întâlnirea a avut loc duminică la Turkish House, un zgârie nori amplasat în apropiere de sediul ONU din New York, precizează agenţia de presă Anadolu.

Musk a venit cu băiatul în brațe la discuțiile cu președintele Turciei. Fan declarat al fotbalului, liderul de la Ankara a venit și cu un cadou: i-a oferit o minge fiului lui Musk.

Dincolo de aspectul inedit al întâlnirii, cei doi au discutat despre una dintre marile dorințe ale lui Erdogan: deschiderea unei fabrici Tesla în Turcia.

Musk s-a dus cu copilul în brațe la discuțiile cu Erdogan despre Tesla și rețeaua Starlink. FOTO: Profimedia Images
Musk s-a dus cu copilul în brațe la discuțiile cu Erdogan despre Tesla și rețeaua Starlink. FOTO: Profimedia Images

De asemenea, Erdogan a mai spus că Turcia este deschisă la cooperare în domenii precum inteligenţa artificială şi Starlink, reţeaua de sateliţi de comunicaţii a companiei SpaceX, deţinută tot de Musk. Acesta din urmă a spus că SpaceX vrea să lucreze cu autorităţile turceşti pentru a obţine autorizaţiile necesare astfel încât să ofere servicii de comunicaţii prin satelit Starlink în Turcia.

În prezent, Tesla are şase uzine şi construieşte a şaptea uzină în statul Nuevo Leon din nordul Mexicului, în cadrul unui plan destinat extinderii operaţiunilor sale mondiale. În luna mai, Musk a anunţat că este foarte probabil ca Tesla să aleagă până la finele anului o locaţie pentru o nouă uzină iar luna trecută Tesla şi-a exprimat interesul pentru a construi o uzină în India unde să producă vehicule electrice ieftine.

De la începutul anului şi până în prezent, acţiunile Tesla au înregistrat o creştere de 123% iar zilele trecute firma a anunţat că a produs automobilul cu numărul cinci milioane. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri