Netanyahu, despre pauzele în luptele din Gaza: Vor avea loc "câteva ore aici, câteva ore acolo"

Data publicării:
Benjamin Netanyahu tine o conferinta de presa
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat într-un nou interviu acordat presei americane că pauzele militare vor avea loc "câteva ore aici, câteva ore acolo". FOTO: Profimedia Images

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat într-un nou interviu acordat presei americane că pauzele militare vor avea loc "câteva ore aici, câteva ore acolo", scrie Sky News.

În interviul pentru Fox News, Netanyahu a făcut referire la afirmațiile Casei Albe conform cărora Israelul ar urma să ofere zilnic pauze de patru ore în luptele din zonele din nordul Fâșiei Gaza.

Au existat rapoarte contradictorii din partea oficialilor americani și israelieni cu privire la faptul că aceste pauze au fost într-adevăr convenite.

Întrebat de Fox News despre acest subiect, Netanyahu a răspuns: "Luptele continuă împotriva inamicului Hamas… dar în anumite locații, pentru o anumită perioadă – câteva ore aici, câteva ore acolo – dorim să facilităm trecerea în siguranță a civililor departe de zona de luptă".

Israel a deschis deja drumul Salah al Din ca și "coridor umanitar" în mai multe zile din această săptămână, pentru a permite cetățenilor din Gaza să fugă spre sud, dar nu este clar dacă pauzele vor avea loc la scară mai largă, într-o zonă mai mare.

Casa Albă și președintele Biden au indicat ieri că pauzele zilnice de patru ore vor avea loc în zonele din nordul Gazei, dar Netanyahu nu a confirmat acest lucru.

Premierul israelian a mai spus că nu există un calendar pentru război, dar a subliniat că acesta se va încheia după ce Hamas va fi învins.

El a precizat că Israelul nu are intenția de a ocupa sau de a guverna Gaza: "Nu căutăm să guvernăm Gaza, nu vrem să o ocupăm, ci vrem să îi oferim acesteia și nouă un viitor mai bun în întregul Orient Mijlociu".

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri