Netanyahu: Israelul și SUA au opinii diferite despre guvernarea Fâșiei Gaza după război

Data publicării:
benjamin netanyahu face declaratii
Netanyahu spune că Israelul și SUA au opinii diferite despre guvernarea Fâșiei Gaza după război. FOTO: Profimedia Images

Israelul se bucură de sprijinul SUA pentru obiectivele sale de a distruge Hamas și de a elibera ostaticii, dar aliații au opinii diferite cu privire la ceea ce ar putea urma după războiul din Gaza, a declarat marți premierul israelian, Benjamin Netanyahu, potrivit Reuters.

Reiterând refuzul său din trecut de a aproba revenirea la conducerea din Gaza a Autorității Palestiniene, susținute de Occident, sub președintele Mahmoud Abbas, Netanyahu a declarat că Gaza „nu va fi nici Hamas-stan, nici Fatah-stan”, Fatah fiind partidul lui Abbas.

„Aș dori să-mi clarific poziția: nu voi permite Israelului să repete greșeala de la Oslo”, a spus Netanyahu, fără a explica la ce greșeală se referă.

Acordurile de la Oslo din 1993 au stabilit o autonomie palestiniană limitată în Cisiordania și Gaza.

Marți, secretarul general al Comitetului Executiv al Organizației pentru Eliberarea Palestinei, Hussein Al-Sheikh, a comentat declarațiile premierului israelian, care a comparat Acordurile de la Oslo cu masacrul Hamas din 7 octombrie, spunând că ambele au provocat un număr similar de decese în rândul israelienilor.

„Declarația lui Benjamin Netanyahu care compară Acordurile de la Oslo cu ceea ce s-a întâmplat pe 7 octombrie confirmă că vrea un război împotriva tuturor palestinienilor”, a spus Al-Sheikh. 

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri