Netanyahu respinge „orice înţelegere” cu Hamas pentru eliberarea ostaticilor

Data actualizării: Data publicării:
netanyahu
Netanyahu a subliniat că informaţiile apărute în presă, despre un acord cu Hamas, sunt false. Sursa foto: Profimedia Images

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat, duminică, la începutul şedinţei guvernului de la Tel Aviv, că Israelul „nu va fi de acord cu Hamas cu orice înţelegere şi la orice preţ”, conform Times of Israel, informează News.ro.

„Vreau să fiu clar cu privire la politica noastră - obiectivul esenţial este în primul rând eliminarea Hamas”, a spus Netanyahu

Netanyahu a subliniat că Israelul nu va încheia războiul până când nu-şi va îndeplini toate obiectivele - „eliminarea Hamas, aducerea înapoi a tuturor ostaticilor noştri şi asigurarea faptului că Gaza nu va mai reprezenta niciodată o ameninţare pentru Israel”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Aș vrea să vă spun ceva din experiența mea: înțelepciunea înseamnă să știi să navighezi – să spui „Da” atunci când este posibil și să spui „Nu” când este necesar”, a spus premierul Israelului.

Referindu-se la un potenţial acord privind ostaticii, Netanyahu spune că "nu vom fi de acord cu orice înţelegere, şi nici cu orice preţ".

„Aș dori să clarific politica noastră: obiectivul esențial este – în primul rând – eliminarea Hamas. Pentru a atinge acest obiectiv sunt necesare trei lucruri: În primul rând, batalioanele Hamas trebuie distruse. Până acum am distrus 17 din 24 batalioane. Majoritatea batalioanelor rămase sunt în sudul Fâșiei și în Rafiah și ne vom ocupa de ei. În al doilea rând, trebuie să existe demilitarizare după ce batalioanele sunt distruse, așa cum forțele noastre fac cu hotărâre, organizând raiduri foarte agresive în nordul și centrul Fâșiei. În al treilea rând, sunt necesare acțiuni de neutralizare subterană, așa cum forțele noastre o fac metodic în Khan Yunis și în toată Fâșia, iar acest lucru va dura încă. Eforturile de eliberare a ostaticilor continuă în orice moment. După cum am subliniat și în Cabinetul de Securitate – nu vom fi de acord cu orice înțelegere și nici cu orice preț”, se arată în declarația premierului postată pe Facebook.

Netanyahu a subliniat că informaţiile apărute în presă despre faptul că ar fi fost de acord cu eliberarea unui număr mare de terorişti nu sunt adevărate.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri