Nikki Haley cere protecția Serviciului Secret. În ce condiții poate interveni agenția federală pentru candidații la Casa Albă

Data actualizării: Data publicării:
nikki haley la un eveniment electoral
La evenimentele electorale, unde Nikki Haley se întâlnește cu susținătorii, vine de obicei și poliția locală. Sursa foto: Profimedia Images

Nikki Haley, ultimul contestatar serios al lui Donald Trump rămas în cursa pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidențiale 2024, a cerut oficial protecția Serviciului Secret, transmite BBC.

Plină de speranță în cursa pentru Casa Albă, Haley a declarat pentru Wall Street Journal că are nevoie de securitate suplimentară din cauza „mai multor probleme”.

„Nu mă va împiedica să fac ceea ce trebuie să fac”, a spus ea.

Nikki Haley, care este în sondajele de opinie după Trump, a fost îndemnată de fostul președinte să părăsească cursa și să unifice partidul împotriva democratului Joe Biden.

În prezent, fosta ambasadoare a ONU și guvernatoare a Carolinei de Sud, folosește securitatea personală în timpul campaniei. La evenimente vine de obicei și poliția locală.

„Când faci așa ceva, primești amenințări”, a spus ea reporterilor pe traseul electoral din Carolina de Sud, săptămâna trecută.

„Este doar realitatea”, a mai spus Haley. „Asta nu mă va descuraja. Dacă trebuie să mai am în jurul meu câțiva oameni, e ok și așa.”

Orice decizie de a-i oferi personalde securitate al Serviciului Secret va fi luată de secretarul american al securității interne, care trebuie să se consulte mai întâi cu o comisie comună a Congresului. BBC a contactat departamentul de securitate internă pentru comentarii.

Haley a fost recent vizată de o farsă. Un apel la serviciile de urgență a fost făcut de cineva pentru a încerca să declanșeze un răspuns din partea poliției. Ea a spus că nu era acasă la momentul respectiv, dar părinții ei în vârstă erau acolo, cu o îngrijitoare.

Protestatarii au apărut la evenimentele de campanie ale doamnei Haley pentru a critica sprijinul ei pentru Israel și Ucraina.

Protecția serviciilor secrete este acordată candidaților „importanți” conform legii federale, de obicei atunci când este sigur că vor deveni nominalizații partidului lor.

În calitate de fost președinte al SUA, Trump primește protecție pe viață de la Serviciul Secret.

Candidatul independent Robert F Kennedy Jr a cerut în repetate rânduri protecția Serviciului Secret, dar a spus că a fost refuzat.

Unchiul său, președintele John F Kennedy, și tatăl său, senatorul Robert Kennedy, au fost uciși amândoi de asasini în timp ce erau în funcție.

De când și-a anunțat candidatura, el s-a confruntat cu cel puțin două amenințări semnificative, inclusiv un bărbat înarmat care s-a prezentat ca membru al corpului său de securitate la un eveniment de campanie.

Barack Obama a primit protecție de la Serviciul Secret în mai 2007, neobișnuit de devreme în acel ciclu electoral, pe fondul preocupărilor legate de siguranță, în timp ce își desfășura campania care l-a adus la Casa Albă, devenind primul președinte de culoare al SUA.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri