„Noi am lupta, dar, de fapt, nu existăm”. Ciudatul mesaj transmis lui Putin de un grup de recruți înarmați cu arme cu „țevi strâmbe”

Data actualizării: Data publicării:
antrenament militar Rusia
Recruți mobilizați în armata rusă participă la antrenamente militare în regiunea Moscovei. Imagine de arhivă. Foto: Profimedia Images

Pe rețelele de socializare a fost publicat un mesaj al recruților mobilizați în armata rusă în regiunea Lugansk, Donbas, care se plâng, într-un apel adresat direct lui Vladimir Putin, de condițiile precare de antrenament și calitatea armamentului primit. Militarii spun că au ajuns să folosească arme „cu țevi strâmbe” și spun că nu refuză să participe la luptă, doar că unitatea lor „nu există” în scripte.

„Acesta este un apel al celor mobilizați în regiunea Budionovsk, pe data de 14 mai 2023. Ne adresăm direct comandantului suprem al forțelor armate ale Federației Ruse”, se precizează în debutul mesajului video postat de un grup de aproximativ 20 de militari ruși.

sss

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Echipamentul pe care l-am primit nu corespunde standardelor de siguranță. Vestele antiglonț sunt deteriorate și au mai fost purtate de alți militari înainte. Armele primite erau și ele deteriorate și aveau țevile strâmbe. Am fost siliți să renunțăm la efectele personale și ni s-a permis să păstrăm doar șosete, chiloți și 2 litri de apă. Nu am primit documente de inventar despre armamentul și cazarmamentul pe care le avem asupra noastră”.

Nu refuzăm să luăm parte la lupte dar, practic, noi nu existăm”

Recruții din armata rusă i-au cerut lui Putin să acționeze și să rezolve această situație „în cel mai scurt timp posibil”.

Pe rețelele sociale au apărut încă din luna septembrie anul trecut imagini cu arme de asalt Kalașnikov ruginite despre care oficialii ucraineni susțineah că au fost distribuite noilor recruți mobilizați în armata rusă.

„Cred că aceste arme funcționează doar dacă zgârii inamicul cu ele și îi dai tetanos”, a comentat un jurnalist referitor la armele de asalt Kalașnikov primite de recruții armatei ruse.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri