Nouă oameni, inclusiv doi copii, au fost răniți serios după ce un bărbat a aruncat cu acid pe ei, la Londra

Data publicării:
Criminaliști cu măști și costume de protecție
Poliția încearcă să descopere ce fel de substanță corozivă a folosit atacatorul. Foto: Profimedia Images

Nouă persoane, inclusiv doi copii mici, au fost rănite, miercuri, după ce un bărbat a aruncat deliberat cu o „substanţă corozivă”, cel mai probabil acid, în Clapham, în sudul Londrei, a anunţat Poliţia Metropolitană, citată de The Guardian.

Poliţia metropolitană a fost chemată pe Lessar Avenue, Clapham, miercuri, în jurul orei locale 19:25, când femeia şi cei doi copii au fost răniţi de o substanţă posibil corozivă. Alte şase persoane - trei oameni de pe stradă şi trei agenţi de poliţie - au fost rănite după ce le-au venit în ajutor. Cinci dintre cei implicaţi au fost duşi la spital.

„Sunt în curs de desfăşurare analize pentru a determina despre ce substanţă este vorba, dar în acest stadiu credem că este vorba despre o substanţă corozivă”, a transmis poliţia londoneză. „Un bărbat a fost văzut fugind de la locul faptei. Apelăm la resurse din întreaga metropolă pentru a-l prinde pe acest individ şi se lucrează în continuare pentru a determina ce a dus la acest incident îngrozitor”, a adăugat reprezentantul poliţiei.

Un politician local a declarat că femeia şi copiii se aflau într-o maşină când au fost atacaţi. Marina Ahmad, membră laburistă a Adunării Londoneze pentru Lambeth şi Southwark, a spus, într-o postare pe Twitter că „a avut loc o coliziune în trafic cu un bărbat care a agresat ocupanţii unei maşini şi a aruncat cu acid. Printre victime se numără şi copii”.

Pompierii au folosit echipament specializat pentru a detecta ceea ce se crede a fi substanţa corozivă folosită în atacul iniţial, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor londonezi.

Echipajele au oferit îngrijiri de urgenţă imediate unei femei şi a doi copii. Alte cinci persoane au fost, de asemenea, tratate la faţa locului. Toate au fost transportate la spital de către echipajele serviciului de ambulanţă din Londra. Nu a fost făcută, deocamdată, nicio arestare.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri