Numire istorică în guvernul SUA: Pentagonul va fi condus pentru prima oară de o persoană de culoare

Data publicării:
Lloyd Austin este prima persoană de culoare care conduce Departamentul Apărării din componența guvernului Statelor Unite ale Americii.
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. Foto: Getty Images

Senatul american l-a confirmat, vineri, pe generalul în rezervă Lloyd Austin în funcția de Secretar al Apărării, una dintre primele nominalizări confirmate în cabinetul președintelui Biden, relatează The Guardian.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Lloyd Austin este prima persoană de culoare care ocupă funcția de șef al Pentagonului, aceasta fiind o nouă nominalizare istorică pentru guvernul Statelor Unite.

Austin a fost confirmat ca Secretar al Apărării cu un vot bipartizan de 93 de voturi pentru și 2 împotriva – doar doi senatori republicani au votat împotrivă – Mike Lee și Josh Hawley, cel din urmă fiind un cunoscut susținător înfocat al fostului președinte Trump și unul dintre senatorii care au formulat contestații la validarea rezultatelor alegerilor din 6 ianuarie.

Austin a scris, ulterior, pe Twitter că „este o onoare și un privilegiu” să conducă departamentul Apărării și că este mândru să fie primul afro-american în această funcție.

Austin este al doilea membru al administrației Biden care este confirmat în funcție, după Avril Haines, confirmată miercuri ca șefă a serviciilor naționale de informații, prima femeie care ocupă această funcție.

În vârstă de 67 de ani, Lloyd Austin a condus Comandamentul Central al SUA (CENTCOM) în perioada 2013-2016, după care a trecut în retragere. Ca șef al CENTCOM, generalul Austin a supervizat operațiunile din Orientul Mijlociu în perioada în care aflat în plină ascensiune, organizația Stat Islamic începuse să atace orașe în Irak, ceea ce a dus la o intervenție militară americană. Ca vicepreședinte, Biden avea această zonă de responsabilitate și a lucrat îndeaproape cu generalul Austin. 

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri