O companie aeriană le dă pasagerilor vouchere pentru bagaje de cală dacă acceptă să se cântărească la urcarea în avion

Data publicării:
siluete de oameni cu bagaje in aeroport
Foto: Profimedia Images

Compania aeriană Finnair îi roagă pe pasageri să se cântărească înainte de îmbarcare. Mai mulți operatori aerieni au recurs în ultima vreme la această practică, relatează Business Insider.

Finnair colectează date despre greutatea pasagerilor săi pe bază de voluntariat, ca parte a „calculelor încărcăturii aeronavei”. Compania aeriană solicită ca oamenii să fie cântăriți împreună cu bagajul de mână la poarta de îmbarcare, astfel încât să își poată actualiza greutatea medie, conform cerințelor autorității de aviație civilă.

„Folosim datele pentru calculele greutății medii, necesare pentru operarea în siguranță a zborurilor, iar datele colectate nu sunt legate în niciun fel de datele personale ale clientului”, a spus Satu Munnukka, șeful proceselor la sol al Finnair. Numele pasagerilor nu sunt înregistrate împreună cu greutatea acestora.

Până miercuri, 600 de pasageri s-au oferit voluntari pentru a fi cântăriți, a relatat The Guardian, citând un purtător de cuvânt al Finnair. Persoanele care au acceptat să fie cântărite au fost recompensate cu un voucher pentru bagaje.

„Numai agentul de serviciu care lucrează la punctul de măsurare poate vedea greutatea totală, astfel încât să puteți participa la studiu fără nici îngrijorare”, a spus Munnukka.

Datele vor fi colectate în lunile februarie, aprilie și mai, pentru mai multe zboruri care decolează de la hub-ul Finnair din Helsinki, a spus compania aeriană.

Finnair folosește propriile măsurători pentru greutatea pasagerilor, iar autoritățile cer ca datele să fie actualizate la fiecare cinci ani. Ultima rundă de date a fost strânsă între 2017 și 2018, potrivit comunicatului.

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Aviației colectează, de asemenea, propriile date privind greutatea pasagerilor pentru calculele masei și centrarea aeronavei. Cel mai recent studiu, din 2022, a arătat că greutatea medie a pasagerilor nu a crescut sau scăzut semnificativ de la ultimul studiu, din 2009.

Air New Zealand, Korean Air, Hawaiian Airlines au făcut solicitări similare pentru pasageri în ultimul an, pentru a calcula mai bine greutatea medie a pasagerilor, pentru siguranța zborurilor. Uzbekistan Airlines a început să cântărească pasagerii din același motiv în 2015.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri