O femeie a fost prinsă după ce drona cu care livra droguri s-a prăbușit în curtea unei închisori

Data actualizării: Data publicării:
Drone flying through the air with a delivery box package
Potrivit procurorilor, prețul pentru buprenorfină în închisori era cuprins între 1.000 și 1.500 de dolari pe doză, în timp ce metamfetamina valora aproximativ 480 de dolari. FOTO: Profimedia Images

Cheyenne Anniki Petryszyn, de 27 de ani, a încercat să introducă droguri în valoare de 119.000 de dolari și un stick USB cu pornografie într-o închisoare din Australia. Personalul penitenciarului a găsit drona care transporta buprenorfină, metamfetamină și stick-ul USB prăbușită pe terenul de sport al închisorii, transmite TheGuardian. Potrivit magistraților, doza de buprenofină se vinde în penitenciare cu o sumă cuprinsă între 1.000 și 1.500 de dolari, iar doza de metamfetamină cu aproximativ 500 de dolari.

Cheyenne Anniki Petryszyn, în vârstă de 27 de ani, s-a prezentat vineri la Curtea Supremă din Brisbane pentru pronunțarea sentinței, după ce a pledat vinovată pentru două capete de acuzare, privind introducerea de droguri periculoase într-o închisoare. Alături de aceasta au mai fost condamnați alți doi complici, Cory Jay Sinclair Keleher, în vârstă de 33 de ani, și Bradley William Knudson, în vârstă de 37 de ani.

Potrivit judecătorilor, personalul închisorii din Queensland a găsit o dronă prăbușită în apropierea terenului de sport la ora 10.47, pe 1 aprilie 2022. Drona transporta o punga sigilată, care conținea 79 de doze de buprenorfină, 0,94 grame de metamfetamină și unitatea USB.

Potrivit procurorilor, prețul pentru buprenorfină în închisori era cuprins între 1.000 și 1.500 de dolari pe doză, în timp ce metamfetamina valora aproximativ 480 de dolari.

La momentul săvârșirii faptei, Petryszyn era eliberată condiționat. Procurorul a declarat că rolul femeii în această schemă a fost de a procura drogurile pentru ca unul dintre complicii săi să le distribuie în interiorul închisorii.

Keleher, care fusese eliberat din arest în ziua în care a fost găsită drona, a fost cooptat pentru a-i oferi femeii detalii despre închisoare, dar nu se știe cine a controlat drona în zbor.

"Ofițerii au monitorizat apelurile din apropiere și au identificat conversații între Knudson și Petryszyn care făceau aranjamentele pentru a demara infracțiunea", a declarat procurorul de caz.

Cei doi au folosit un limbaj codat, discurând despre o excursie la pescuit, însă, la un moment dat, Petryszyn a spus la telefon că "totul s-a prăbușit și a ars", după ce drona ar fi eșuat.

Cum au ajuns anchetatorii la femeie

Codul de bare al dronei a fost cercetat și s-a descoperit că obiectul a fost vândut femeii cu o lună înainte de comiterea infracțiunii. Avocații inculpaților au declarat că ai lor clienți au remușcări cu privire la fapte și că au avut copilării abuzive, traumatizante, cu istoric de probleme de sănătate mintală și consum de substanțe interzise. 

Samuel Bain, avocatul femeii, i-a cerut judecătorului să nu-i dea o sentință "zdrobitoare", deoarece legea prevede ca orice nouă pedeapsă cu închisoarea să fie executată consecutiv, iar femeia se afla deja în arest, având de ispășit o pedeapsă de 11 ani pentru un alt caz de trafic de droguri.

Knudson a fost condamnat la doi ani de închisoare, Keleher la 16 luni, iar Petryszyn a fost condamnată la 16 luni de închisoare. În privința celor doi complici s-a dispus eliberarea condiționată, urmând ca judecătorii să decidă același lucru și pentru Petryszyn.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri