Video O fregată înarmată cu rachete hipersonice „unice”, lansată la apă în prezența lui Vladimir Putin. „Înving orice sistem antirachetă”

Data actualizării: Data publicării:
fregata lansare vladimir putin
Fregata este înarmată cu cele mai noi rachete hipersonice Zircon. Foto: Twitter

Preşedintele rus Vladimir Putin a participat miercuri la lansarea la apă a unei fregate înarmate cu noile rachete hipersonice de croazieră. "Nava este echipată cu cel mai nou sistem de rachete hipersonice, Zircon, care nu are analog", a declarat Vladimir Putin, relatează Reuters.

"De această dată nava este echipată cu cel mai nou sistem de rachete hipersonice - Zircon -, care nu are analog", a declarat Putin într-o videoconferinţă cu ministrul apărării Serghei Şoigu şi cu Igor Krohmal, comandantul fregatei "Amiralul Flotei Uniunii Sovietice Gorşkov".

"Vreau să urez echipajului navei succes în serviciul lor pentru binele Patriei", a mai spus liderul de la Kremlin.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Fregata va naviga prin Oceanul Atlantic, Oceanul Indian şi Marea Mediterană a declarat ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu, în timpul videoconferinței cu Vladimir Putin și a precizat că rachetele hipersonice Zircon pot învinge orice sistem de apărare antirachetă, putând atinge o viteză de nouă ori mai mare decât a sunetului şi având o rază de acţiune de peste 1000 de kilometri.

Rusia, China şi SUA sunt angajate în prezent într-o competiţie a armelor hipersonice, menţionează Reuters.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri