O ministră din Spania cere judecarea lui Netanyahu ca „criminal de război” la Curtea Penală Internațională

Data publicării:
Ione Belarra
Belarra spune că Netanyahu ar trebui să fie judecat de CPI ca „criminal de război”. Foto: Profimedia Images

Prim-ministrul guvernului Israelului, Benjamin Netanyahu, ar trebui să fie judecat drept „criminal de război” la Curtea Penală Internațională, spune ministra spaniolă pentru drepturi sociale, Ione Belarra. Ea a cerut, duminică, Europei să acționeze „de urgență” împotriva „genocidului planificat” în Palestina, relatează news.ro.

Ministra a publicat pe Twitter, o înregistrare video în care face comentariile respective, într-un dialog cu reporterii, în timpul unei manifestaţii pro-Palestina din Madrid.

„Astăzi ne aflăm aici, alături de toţi oamenii decenţi din ţara noastră, dar şi de toţi acei oameni din întreaga Europă care doresc să ceară să se pună capăt o dată pentru totdeauna acestui genocid planificat, acestei epurări etnice a poporului palestinian, care este pus în aplicare de statul Israel, a declarat Belarra.

„Liderii europeni, inclusiv cei spanioli, nu sunt capabili să se ridice la înălţimea gravităţii circumstanţelor”, a spus ea.„Nu vrem să fim complici la acest genocid planificat şi credem că Europa trebuie să acţioneze urgent. Cred că Europa va plăti scump pentru această ipocrizie”, a continuat Belarra.

„Publicul este uimit să vadă cum întreaga poziţie a Uniunii Europene este subordonată intereselor Statelor Unite şi ale statului Israel”, a adăugat oficiala spaniolă.

Afirmând că o astfel de poziţie se poate schimba astăzi, Belarra a cerut ţărilor europene să suspende relaţiile diplomatice cu Israelul şi să aplice sancţiuni economice exemplare împotriva premierului Benjamin Netanyahu şi a întregii conduceri politice, dar şi un embargo pe armament.

„Bineînţeles, să-l ducem pe Netanyahu la Curtea Penală Internaţională pentru a fi judecat pentru ceea ce este, un criminal de război. Insist, nu cu tăcerea noastră şi nu cu complicitatea noastră. Avem nevoie ca Uniunea Europeană să acţioneze”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri