„O să murim, mamă, te iubesc”. Mesajul trimis de o tânără prinsă în incendiul care a avut loc într-un club din Spania

Data actualizării: Data publicării:
incendiu murcia
Bilanțul deceselor în urma incendiului care a distrus trei cluburi de noapte învecinate din Murcia, Spania, este așteptat să crească. Foto: Profimedia Images

Bilanțul deceselor în urma incendiului care a distrus trei cluburi de noapte învecinate din Murcia, Spania, este așteptat să crească, aceasta în vreme ce salvatorii caută alte cinci persoane date dispărute. Cel puțin 13 persoane au murit în urma incendiului, potrivit The Guardian. Printre cei dispăruți se numără și un cuplu care călătoriseră din orașul vecin Caravaca. O prietenă care îi însoțise în club în acea seară i-a trimis un mesaj audio mamei sale în timpul incendiului.

Bilanțul deceselor în urma incendiului care a distrus trei cluburi de noapte învecinate din Murcia, Spania, este așteptat să crească. Foto: Profimedia
Bilanțul deceselor în urma incendiului care a distrus trei cluburi de noapte învecinate din Murcia, Spania, este așteptat să crească. Foto: Profimedia

O prietenă care îi însoțise în club în acea seară i-a trimis un mesaj audio mamei sale în timpul incendiului 

Incendiul din sud-estul orașului Murcia a izbucnit duminică dimineața, în jurul orei 6:00, în clubul La Fonda, înainte de a se extinde la cluburile vecine Teatre și Golden, au transmis autoritățile. 

Raportările privind numărul de persoane dispărute au variat. Ziarul local La Verdad de Murcia l-a citat pe primarul orașului, José Ballesta, care a spus că 18 persoane au fost date dispărute. Acest număr ar putea include unele dintre cele găsite deja. 

Cauza incendiului este în curs de investigare. 

Doar trei cadavre fuseseră identificate până duminică seara, cu ajutorul amprentelor digitale. Oficialii au declarat că identificarea celorlalte cadavre ar putea dura zile întregi, deoarece probele de ADN ar trebui trimise la Madrid pentru procesare. 

Printre cei dispăruți se numără și un cuplu, Jorge și Rosa Bajiota, care călătoriseră în Murcia din orașul vecin Caravaca, împreună cu doi prieteni, potrivit El Mundo. Cuplul avea trei copii. 

O prietenă care îi însoțise în club în acea seară i-a trimis un mesaj audio mamei sale în timpul incendiului, în care spunea: „Te iubesc, mamă. O să murim, mamă, te iubesc”. Pe fundal se auzeau oameni care strigau pentru ca luminile să fie aprinse. 

Nu era clar dacă femeia de 28 de ani se afla printre cei morți, dar tatăl ei, identificat în presa spaniolă doar ca Jairo, a declarat că nu a mai primit nicio veste de la ea.  

Ballesta a declarat că daunele structurale ale clădirilor au făcut accesul foarte dificil.

„Ceea ce facem în acest moment este să încercăm să extragem cadavrele, să securizăm zona, să ne ocupăm de familii, să le identificăm, ceea ce nu este deloc ușor”, a spus Ballesta.  

Oficialii au declarat că patru persoane - două femei în vârstă de 22 și 25 de ani și doi bărbați în vârstă de 40 de ani - au fost tratate pentru că au inhalat fum.  

„Potrivit primelor informații, incendiul a izbucnit la primul etaj al clubului de noapte, care are un parter și un etaj”, a declarat Diego Seral, purtătorul de cuvânt al poliției naționale, pentru Radio Onda Regional de Murcia.  

11 dintre cele 13 cadavre recuperate până în prezent au fost găsite la primul etaj al la Fonda, în timp ce două au fost găsite printre dărâmături la parter. Poliția a declarat că temperatura din clubul de noapte ar fi putut atinge între 1.000 și 1.500 de grade Celsius, potrivit La Verdad de Mercia.  

Unul dintre cei dispăruți era Éric Hernández, originar din Nicaragua și care își sărbătorea ziua de naștere de 30 de ani împreună cu prietenii și familia, inclusiv cu fratele său, Sergio, și mama sa, Marta, la clubul La Fonda, a relatat ziarul.  

Un văr, Walter Hernández, care a supraviețuit după ce a părăsit grupul pentru a bea ceva la etajul inferior, a declarat că opt membri ai petrecerii sunt dați dispăruți.  

Orașul a declarat trei zile de doliu pentru cei care au murit, iar steagurile au fost coborâte în bernă în fața primăriei din Murcia.  

Regele Spaniei a declarat că simte „durere și consternare” în urma „acestei zile tragice din Murcia” și a mulțumit salvatorilor pentru „munca lor exemplară”.  

Premierul Pedro Sanchez și-a exprimat „solidaritatea cu victimele și rudele victimelor tragicului incendiu dintr-un club de noapte din Murcia”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri