Odobescu „condamnă ferm„ atacurile rușilor asupra porturilor dunărene: „Rusia continuă să pună în pericol securitatea alimentară”

Data publicării:
Ministra Afacerilor Externe, Luminița Odobescu
Ministra Afacerilor Externe, Luminița Odobescu. Foto: Inquam Photos/ George Călin

Ministrul de Externe al României, Luminița Odobescu, a „condamnat cu fermitate” atacurile Rusiei asupra „oamenilor nevinovați” și asupra porturilor din Ucraina.

„Condamn cu fermitate atacurile continue ale Rusiei asupra oamenilor nevinovați, a infrastructurii civile, inclusiv a silozurilor de cereale din Ucraina din Porturile Reni și Izmail. Prin aceste încălcări flagrante ale dreptului Rusia continuă să pună în pericol securitatea alimentară și siguranța navigației în Marea Neagră”, a scris ministrul pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Rusia a atacat din nou la granița României. Explozii au fost înregistrate în porturile dunărene Reni și Izmail, din Ucraina.

Forţele aeriene ucrainene au declarat miercuri că un grup mare de drone ale armatei ruse a intrat în gurile Dunării şi s-a îndreptat spre portul fluvial Izmail, aflat în apropiere de graniţa cu România, informează Reuters.

Silozuri de cereale şi depozite au fost avariate în atacuri ruse cu drone în timpul nopţii asupra unuia dintre porturile Ucrainei pe Dunăre, a anunţat miercuri guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper.

Prin porturile ucrainene de pe Dunăre erau transportate un sfert din exporturile de cereale înainte ca Rusia să se retragă din acordul susţinut de ONU care asigura un transport sigur pe Marea Neagră. De atunci, porturile Izmail şi Reni au devenit principala rută de ieşire, cerealele fiind trimise pe barje către portul Constanţa pentru a fi expediate mai departe. Un atac rusesc asupra portului Izmail a dus la creşterea preţurilor mondiale ale alimentelor la începutul lunii august.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri