Odobescu se întâlnește cu Iulia Navalnaia: Nu există îndoială că regimul Putin este responsabil pentru moartea lui Navalnîi

Data actualizării: Data publicării:
luminita odobescu vorbeste de la pupitru langa steagul romaniei
Ministrul de Externe, Luminița Odobescu. Foto: Profimedia Images

Președintele rus Vladimir Putin și regimul său sunt responsabili pentru moartea lui Aleksei Navalnîi, a spus ministrul de Externe, Luminița Odobescu, înainte de întâlnirea de astăzi cu văduva liderului opoziției din Rusia. Iulia Navalnaia este invitată la reuniunea miniștrilor de Externe ai țărilor din Uniunea Europeană.

„Despre moartea lui Alexei Navalnîi nu există nicio îndoială că regimul Putin este responsabil. Va rămâne un simbol al luptei pentru democrație, demnitate, drepturile omului și libertate. Este o pierdere pentru toți rușii care luptă pentru libertate și democrație. Salut prezența de astăzi a soției sale, Iulia Navalnaia. Este un moment dificil pentru ea și pentru familia ei”, a spus Odobescu.

Opozantul rus, adversarul numărul unu al lui Vladimir Putin a murit oficial vineri, la vârsta de 47 de ani, într-o închisoare din Arctica, în regiunea Iamal, unde ispăşea 19 ani de închisoare.

El era încarcerat după ce s-a întors în Rusia, la începutul lui 2021, iar starea sănătăţii i s-a deteriorat în ultimele luni.

România susţine adoptarea unui nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, aplicat de către Uniunea Europeană, după moartea opozantului rus.

„Lucrăm la un mesaj comun ca urmare a morţii disidentului rus”, a afirmat Odobescu. Aceasta a spus că, la Munchen, „ştirea a produs emoţie şi a fost o reconfirmare a ceea ce se ştia: ceea ce poate să facă Rusia, Putin, nu numai în Ucraina, ci din păcate şi în Rusia”.

„Au fost transmise condoleanţe familiei, soţia (Iulia Navalnaia - n.r.) a fost prezentă aici, a transmis un mesaj simplu şi emoţionant şi cred că este foarte important să arătăm nu numai solidaritate, dar şi să continuăm măsurile de sancţionare a Rusiei. În acest sens, se lucrează la un nou pachet de sancţiuni şi România susţine adoptarea unui nou pachet de sancţiuni”, a spus Odobescu.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri