Oficial din Crimeea: Conflictul din Ucraina intră într-o nouă etapă

Data actualizării: Data publicării:
podul kerci, vazut din satelit
Imagine din satelit cu podul Kerci după explozie. Foto: Profimedia Images

Atacul asupra podului din Crimeea devine un simbol al intrării conflictului din Ucraina într-o nouă etapă, a declarat șeful parlamentului din Crimeea, Vladimir Konstantinov.

„Atacul terorist de pe podul din Crimeea devine un simbol al intrării conflictului într-o nouă etapă. Acest caz, nici măcar un clopoțel, ci un semnal de alarmă, ne cheamă pe toți la disciplină și vigilență, ne obligă să trecem la mobilizare”, a scris Konstantinov pe canalul său de Telegram.

Oficialul prorus a subliniat că trebuie făcut totul pentru ca locuitorii peninsulei să nu simtă niciun fel de inconvenient economic sau social. „Podul continuă să funcționeze, un coridor terestru de-a lungul coastei Mării Azov este în funcțiune, iar feriboturile au început să funcționeze”, a adăugat Konstantinov.

Acesta a spus că podul Crimeei este mai puternic decât Ucraina și va rezista sute de ani după ce această „neînțelegere geopolitică va dispărea”.

Comitetul Național Antiterorism din Rusia a susține că, în dimineața zilei de 8 octombrie, pe podul din Crimeea a avut loc o explozie a unui camion, care a aprins șapte vagoane cu combustibil ale unui tren. S-a produs o prăbușire parțială a două traverse ale podului pentru vehicule. Arcul peste partea navigabilă a acestuia nu a fost afectat, a precizat. Potrivit Comitetului rus de anchetă, trei persoane au murit în urma exploziei, iar serviciile speciale ucrainene au fost cele care ar fi ordonat și efectuat atacul.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri