Oficial ucrainean: Va fi greu să realizăm „2-3 străpungeri” ale frontului la Herson. Dar, dacă reușim, apărarea rusă va intra în colaps

Data actualizării: Data publicării:
piese grele de artilerie ale armatei ucrainene trag
Ucraina lansează un contraatac surpriză în regiunea Harkov. Foto: Facebook/Statul Major al armatei ucrainene

Alexei Arestovici, unul dintre principalii consilieri ai președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că va fi greu pentru armata ucraineană să realizeze „2-3 străpungeri” ale frontului în cadrul contraofensivei de la Herson declanșate zilele trecute. În cazul în care militarii ucraineni vor reuși însă acest lucru, întreaga apărare a rușilor din zonă se va prăbuși, iar succesele ulterioare ale trupelor Kievului vor fi mult mai ușor de obținut, informează agenția ucraineană de presă Unian.

Arestovici a declarat că, în momentul de față, după aproape o săptămână de la declanșarea contraofensivei ucrainene în regiunea Herson, este încă prea devreme pentru a vorbi de obținerea unor succese ale forțelor Kievului.

„Ei (rușii) s-au grăbit să declare victoria în această regiune. Să spunem doar că înregistrările video difuzate de luptătorii noștri demonstrează că trupele noastre sunt active”, a declarat oficialul ucrainean într-un interviu publicat pe contul său de Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Consilierul președintelui Zelenski a adăguat că nu există nicio „pauză” în luptele din zona Herson și că forțele armate ucrainene nu se rezumă doar la lovirea rutelor de transport și a centrelor de comandă ale trupelor ruse.

„Cei aflați în atac au mereu pierderi mai mari decât cei aflați în apărare. Acum, în apropiere de Herson, încet și cu sacrificiul soldaților noștri, ne recuperăm teritoriile”, a spus Arestovici.

„Primele două-trei străpungeri/spargeri ale frontului sunt foarte dificil de realizat. Dar, dacă reușim asta, atunci întreaga apărare a rușilor se va prăbuși, iar victoriile ulterioare vor fi mult mai ușoare. Trebuie să cucerim aceste prime două-trei veritabile vârfuri Everest, va fi greu”.

Contraofensiva ucraineană declanșată pe 29 august 2022 în regiunea Herson are, în prezent „obiective limitate”, dar forțele Kievului au reușit să obțină o „surpriză tactică” în fața armatei ruse, conform unei analize realizate de ministerul britanic al Apărării.

„Un element al acestei ofensive (ucrainene) îl reprezintă avansul desfășurat pe un front larg la vest de râul Nipru, concentrat pe trei axe, în regiunea Herson, aflată sub control rusesc”, se arată în analiza ministerului britanic.

Ucraina a anunțat, zilele trecute, lansarea unei contrafensive pe frontul din sud. Forțele armate ale Ucrainei au lansat acțiuni ofensive în multe direcții în regiunea Herson. Militarii ucraineni spun că au reușit, cu ajutorul lansatoarelor HIMARS, să distrugă toate podurile principale din zonă și să taie aprovizionarea trupelor ruse.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Primul medicament pentru regenerarea dinților, aprobat pentru teste pe oameni
Digi FM
Regele Felipe al VI-lea al Spaniei, „devastat și distrus” de aventura soției lui: „Știa că îl înșela în timp...
Pro FM
Rita Ora dezvăluie secretul mariajului cu regizorul Taika Waititi. Ce îi ține împreună, deși amândoi au un...
Film Now
Vin Diesel l-a surprins pe un puști de patru ani, care a luptat cu leucemia: „Bun venit în familia noastră!”...
Adevarul
Ion Ţiriac a pus ochii pe un castel cu o istorie aparte. Cine este îngropat în curte și cât l-ar costa pe...
Newsweek
România și Lituania, centre de arme și muniție ale UE împotriva Rusiei. Ajung pe frontul din Ucraina
Digi FM
Cel mai bătrân român a împlinit 111 ani. Ce aliment neobișnuit mănâncă bărbatul care a doborât mai multe...
Digi World
5 semne care arată că mănânci prea multă sare. Organismul te atenționează când ai depășit cantitatea optimă
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Filmul care învinge pelicula „Furiosa”, bine primită de critici, dar nu și de public, într-un alt weekend cu...
UTV
Erika Isac si Rares au fost amenintati cu moartea inaintea unui concert la Medgidia. Evenimentul a fost anulat