Oficialul unui land din Germania care a acuzat că virusul a fost adus de români a revenit asupra afirmației

Data actualizării: Data publicării:
Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia
Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia Foto: Laurence Chaperon

Premierul landului german Renania de Nord-Westfalia care susținea că românii și bulgarii ar fi vinovați de răspândirea noului coronavirus în regiunea sa a revenit asupra declarației. 

Oficialul susține că intenția nu a fost să dea vina pe cineva că a adus virusul din afară, ci să sublinieze o stare de fapt.

„Acum patru săptămâni nu era nimeni bolnav, acum virusul se răspândește la locurile de muncă și în cele de cazare, trebuie să fim vigilenți”, a afirmat Armin Laschet.

Sute de angajați ai abatoarelor din Germania s-au îmbolnăvit până acum, iar numărul mare de infectări a provocat proteste ale sindicatelor din domeniu. 

„Ce spune acest focar despre măsurile de relaxare de până acum?” a fost întrebat de jurnaliști Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord Westfalia.

„Asta nu spune nimic despre relaxare, pentru că virusul a fost adus de români și bulgari. Așa se va întâmpla peste tot. Avem peste tot în Germania măsuri (n.r. de relaxare) similare. Am avut cazuri de infectare pe o plantație de sparanghel din Bavaria acum câteva săptămâni, am avut cazul abatorului Coesfeld. Toate acestea nu sunt cauzate de relaxare, ci de condițiile în care sunt cazați și în care muncesc angajații”, a răspuns oficialul.

Ministerul de Externe a anunțat miercuri că 85 de români care lucrează ca muncitori sezonieri la o fermă din Germania (Bavaria) au fost diagnosticați pozitiv cu noul coronavirus. Toți au fost plasați în carantină, iar costurile cu hrana și cazarea sunt suportate de către angajator, care acordă și o diurnă zilnică de 50 de euro.

Tot miercuri, MAE a anunțat că un focar de coronavirus a fost depistat în comunitatea de români din Magdeburg, oraș situat la 150 de kilometri de Berlin. Un român de acolo a murit și alți 37 s-au îmbolnăvit.

De la începutul pandemiei, peste 840 români aflați în Germania au fost diagnosticați cu COVID-19, iar opt au murit.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri