Video ONU: Gaza a rămas fără saci pentru cadavre. Tabăra de refugiați Jabalia, distrusă după bombardamente

Data actualizării: Data publicării:
ezgif.com-optimize (8)

Pe măsură ce războiul dintre Israel și Hamas escaladează, agenția specială a ONU pentru refugiații palestinieni a avertizat luni că Gaza, aflată sub asediu, nu mai are saci pentru cadavre, scrie Politico.

„Numărul morților este în creștere. Nu există destui saci de cadavre pentru morți în Gaza”, a declarat Agenția Organizației Națiunilor Unite de Ajutorare și Lucrări pentru Refugiații Palestinieni din Orientul Apropiat (UNRWA) într-un comunicat de presă.

De când Hamas a lansat atacul surpriză violent în Israel în urmă cu nouă zile - ucigând peste 1.400 de israelieni și declanșând atacuri aeriene din partea Israelului și un asediu al Fâșiei Gaza, aproape 2.800 de palestinieni au fost uciși, potrivit raportului.

„Gaza nu a avut energie electrică, împingând serviciile vitale, inclusiv sănătatea, apa și canalizarea în pragul colapsului și agravarea insecurității alimentare”, a adăugat agenția în raport.

Săptămâna trecută, Israelul a ordonat civililor din orașul Gaza să evacueze spre sud, ca parte a pregătirii pentru un atac la sol asupra Gazei. De atunci, peste un milion de persoane – care reprezintă aproape jumătate din populația din Gaza – au fost strămutate, a raportat UNRWA.

Pe măsură ce cresc temerile că conflictul Israel-Hamas se va transforma într-un război regional mai mare, secretarul general al ONU, António Guterres, a avertizat duminică că Orientul Mijlociu este „în pragul prăpastiei.”

Străzi întregi distruse în tabăra de refugiați din Gaza

Un număr mare de clădiri dintr-o tabără de refugiați din nordul Gazei au fost distruse de atacurile israeliene, scrie BBC.

Civililor li s-a spus să părăsească zona și să se îndrepte spre sudul Gazei înainte de atacuri.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În imaginile filmate sâmbătă, oamenii pot fi văzuți plimbându-se printre dărâmăturile din Jabalia.

Peste 1.000 de oameni sunt încă dispăruți sub casele și clădirile distruse în atacurile aeriene israeliene asupra Gaza, a spus apărarea civilă palestiniană.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri