Pakistanul a răspuns la atacul de marți și a lansat rachete asupra Iranului. Trei femei şi patru copii au fost ucişi

Data publicării:
harta google iran pakistan afganistan
Provincia Sistan-Baluchistan se află la granița dintre Iran și Pakistan. Sursă foto: Google Maps

Cel puţin trei femei şi patru copii au fost ucişi joi în sud-estul Iranului, într-un atac cu rachete al Pakistanului, a anunţat televiziunea publică iraniană. Atacul vine la două zile după ce Iranul a lansat rachete asupra teritoriului pakistanez, spunând că a vizat o grupare teroristă iraniană.

„Pakistanul a atacat cu rachete un sat din apropierea frontierei. Trei femei, patru copii, toţi de naţionalitate non-iraniană, au fost ucişi”, anunţat televiziunea, citându-l pe viceguvernatorul provinciei Sistan-Baluchestan, Alireza Marhamati, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Bombardamentele au vizat un sat din vecinătatea localităţii Saravan, lângă frontieră.

Agenţia locală Mehr a raportat înainte de aceasta lovituri cu „rachete şi drone”, informând că mai multe persoane au fost rănite.

Rachete iraniene în Pakistan

Pakistanul a confirmat că a întreprins în timpul nopţii „lovituri împotriva ascunzătorilor teroriste” în Iran, după un atac iranian asupra teritoriului său, în care au fost ucişi doi copii.

Ca ripostă la acest atac, Pakistanul şi-a rechemat ambasadorul din Iran şi a decis să împiedice întoarcerea ambasadorului iranian, care se află în prezent în ţara sa.

Ministrul iranian al afacerilor externe, Hossein Amir-Abdoullahian, a insistat asupra faptului că forţele armate ale Republicii Islamice au luat drept ţintă „grupul terorist iranian” Jaish al-Adl din Pakistan.

Jaish al-Adl, înfiinţat în 2012, a întreprins în ultimii ani mai multe atacuri pe teritoriul iranian, dintre care unul care a provocat moartea a 11 poliţişti, în decembrie.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri