„Dumnezeu te-a pus în funcție”, i-a spus Kirill lui Vladimir Putin de ziua lui

Data actualizării: Data publicării:
Patriarhul Kirill dă mâna cu președintele Vladimir Putin
Patriarhul Kirill dă mâna cu președintele Vladimir Putin Foto: kremlin.ru

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, a spus vineri că „domnia” lui Vladimir Putin în Rusia a fost mandatată chiar de Dumnezeu, felicitându-l pe șeful de la Kremlin cu ocazia împlinirii a 70 de ani.

„Dumnezeu te-a pus în funcție pentru a putea îndeplini un serviciu de o importanță deosebită și de mare responsabilitate pentru soarta țării și a oamenilor pe care îi ai în grijă”, a spus Kirill, potrivit The Moscow Times.

Apoi, patriarhul l-a lăudat pe Putin pentru „transformarea imaginii Rusiei, consolidarea suveranității și a capacității de a apăra țara și de a-i proteja interesele”.

Kirill i-a urat „sănătate și viață lungă” lui Putin, aflat deja la putere de peste 20 de ani și le-a cerut credincioșilor din toată țara să se roage pentru sănătatea lui.

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse din 2009, Kirill a fost un susținător vocal al operațiunii militare din Ucraina. El are legături strânse cu guvernul lui Putin, susținând valorile conservatoare în timp ce condamnă vehement „liberalismul occidental”.

Patriarhul Kirill le-a ordonat preoților ruși să se roage „zelos” două zile pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Kirill le-a cerut episcopilor ortodocși, clerului, monahilor și tuturor credincioșilor să se roage „zelos” pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin, care împlinește vineri 70 de ani, scrie meduza.io.

Kirill a cerut ca o „rugă specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” să fie ținută în bisericile din toată țara, urându-i „viață lungă” lui Putin.

Patriarhia Moscovei a publicat, de asemenea, linii directoare oficiale pentru clerul ortodox, cu cuvintele exacte pentru rugăciunile care să fie incluse în slujbele din bisericii.

Patriarhul Kirill este un apropiat al președinteului rus Vladimir Putin, susținând invazia acestuia în Ucraina. În urmă cu o săptămână, după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială, Patriarhul Kirill i-a îndemnat pe cetățenii Rusiei să meargă să lupte în războiul din Ucraina.

Patriarhul Kirill al Rusiei i-a încurajat pe ruși să nu le fie frică de moarte și să meargă la război. „Mergeți cu curaj să vă îndepliniți datoria militară. și nu uitați că, dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viața veșnică”, a spus Kirill.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri