UPDATE Trei dintre cei patru copii scoși din lacul îngheţat au murit

Data actualizării: Data publicării:
salvatorii cauta victimele in lacul inghetat din Birmingham
Patru copii au căzut într-un lac îngheţat și au fost duși în stop cardiac la spital. FOTO: Profimedia Images

Patru copii în stop cardiac au fost spitalizaţi în stare critică după ce au căzut duminică într-un lac îngheţat din vestul Angliei, au anunţat serviciile britanice de salvare. Medicii au anunțat ulterior că trei dintre minori au murit.

UPDATE 14.20 Este vorba despre trei băieți, cu vârste de 11, 10, respectiv 8 ani.

"Din păcate, nu au putut fi resuscitaţi, iar gândurile noastre sunt alături de familia şi prietenii lor în acest moment profund devastator", a indicat poliţia din West Midlands, într-un comunicat.

"Căutările în zona lacului continuă, în timp ce încercăm să stabilim împrejurările exacte şi dacă a mai căzut cineva în apă", a precizat poliţia.

Un alt copil de 6 ani este în continuare în stare critică în spital, a precizat poliţia.

Știrea inițială

Copiii au fost scoși din apa îngheţată de salvatorii chemaţi la începutul după-amiezii la Solihull, un oraş la sud-est de Birmingham. Potrivit martorilor, ei se jucau pe gheaţa unui lac îngheţat şi au căzut în apă.

"Copiii au fost scoşi din apă, au fost început imediat protocoalele de resuscitare de către pompieri şi paramedici", a declarat şeful pompierilor locali, Richard Stanton, într-o conferinţă de presă duminică seară. Copiii erau în stop cardiac, ei fiind duşi la două spitale din Birmingham, scrie Agerpres.

Nu au fost precizate sexul şi vârsta copiilor şi nici timpul cât au stat în apă înainte de a fi salvaţi.

Bilanţul ar putea fi și mai dramatic, deoarece poliţiştii au anunțat că, la sosirea la faţa locului, li s-a spus că "până la şase persoane" au căzut în apă.

"După ce i-am salvat pe cei patru copii, am continuat căutările pentru a verifica dacă mai erau alte persoane în apă", a spus Richard Stanton. O echipă de salvare va continua căutarea peste noapte. Dar, "având în vedere temperatura în apă, vârsta celor care au intrat în apă şi timpul petrecut în ea, nu mai este vorba de o operaţiune de salvare", ci mai degrabă de recuperarea potenţialelor corpuri, a spus el.

Un poliţist detaşat la faţa locului a fost dus şi el la spital după ce a suferit o uşoară hipotermie, a precizat şeful pompierilor în conferinţa de presă.

Regatul Unit se confruntă de vineri cu un important val de frig, cu temperaturi negative aproape în toată ţara şi zăpadă abundentă pe alocuri. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri