Patru întrebări în ancheta morții campioanei românce la tir Andreea Rabciuc. Mama ei a mers la ferma unde a fost găsit scheletul

Data actualizării: Data publicării:
tanara cu piercing in buze și par vopsit verde
Andreea Rabciuc a dispărut în Italia, pe 12 martie 2022 FOTO: corriere.it

Anchetatorii care cercetează moartea campioanei românce la tir Andreea Rabciuc au patru întrebări la care caută răspunsuri. Le-ar putea obține în funcție de rezultatele testelor ADN asupra scheletului găsit în acest weekend într-o fermă părăsită din Ancona, Italia. Mama tinerei a vrut să meargă la locul unde au fost găsite rămășițele osoase, scrie presa din Italia.

Andreea Rabciuc, care a fost multiplă campioană națională la tir sportiv și care a făcut parte din lotul României de seniori, a dispărut în dimineața de 12 martie 2022 din Jesi, Ancona. Un schelet a fost găsit sâmbătă după-amiază într-o fermă părăsită din zona Castelplanio, în provincia Ancona, Italia, iar anchetatorii bănuiesc că ar putea fi al ei. Vor stabili asta după analizele ADN.

Au mai avut o bănuială similară la începutul lunii iulie 2023, când un alt schelet, aparent al unei femei în vârstă de 30 de ani, a fost găsit în cartierul Pigneto din Roma. S-a crezut de asemenea, că aparține Andreei. Mama ei și rezultatele ADN au infirmat ipoteza. 

După ultima descoperire macabră, anchetatorii caută răspuns la patru întrebări: confirmarea identității, cauzele morții, data morții și dacă, așa cum cred anchetatorii, cadavrul a fost mutat.

Anchetatorii sunt aproape siguri că rămășițele umane găsite la Castelplanio - un municipiu de aproximativ 3.400 de suflete din zona Anconei - ar fi ale Andreei Rabciuc.

O autopsie va avea loc azi. Rezultatul examinării medico-legale va influența cu certitudine și soarta iubitului tinerei, Simone Gresti. El era deja cercetat pentru răpire și trafic de droguri, dar acum a fost acuzat și de crimă.

Un alt mister este legat de locul unde a fost găsit cadavrul. Acesta fusese deja inspectat de polițiști dar nu găsiseră niciun indiciu că acolo ar fi fost un cadavru. Anchetatorii suspectează că tânăra a fost ucisă într-un loc diferit de cel unde a fost găsită. Cel mai probabil, cel care a ucis-o, a și mutat trupul. 

Lângă scheletul găsit sâmbătă au fost găsite o bucată dintr-un hanorac alb și o cizmă neagră.

Misterul ferestrei sparte de la ferma unde a fost găsit cadavrul 

Unul dintre cei doi frați care dețin imobilul au sesizat polițiștii că cineva a forțat și spart un geam al fermei. Se întâmpla în 12 martie 2022, la câteva zile de la dispariția Andreei. Proprietatea fusese verificată, dar nu a fost găsit nimic.  „Rămășițele erau într-o încăpere pe care nu o deschidem niciodată pentru că nu era accesibilă și risca să se prăbușească”, a spus unul dintre proprietarii fermei, scrie today.it.

Acum, ferma a fost din nou percheziționată de polițiști. La câțiva metri de fereastra spartă au găsit o fântână. Întreaga zonă a fost verificată timp de doi ani de către polițiști, iar acum cadavrul a fost găsit la mai puțin de un kilometru distanță de locul dispariției. Prin urmare, pare plauzibil că a fost mutat. Întrebarea este dacă cel care a mutat cadavrul a spart și geamul? A doua întrebare este dacă a fost vorba despre o singură persoană.

Mama Andreei e în stare de șoc

Georgeta Croceanu, mama Andreei Rabciuc, i-a întrebat pe polițiști în repetate rânduri, printre lacrimi, dacă sunt siguri că au găsit scheletul fetei ei, scrie agi.it.

Ea le-a cerut polițiștilor să o ducă la locul unde au fost găsite rămășițele osoase.

Femeia a stat doar câteva minute la locul unde a fost făcută macabra descoperire. Acum, ea așteaptă rezultatele testelor ADN.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri