Descoperire macabră în cazul campioanei românce la tir Andreea Rabciuc. Ce au găsit polițiștii într-o fabrică părăsită din Italia

Data actualizării: Data publicării:
colaj foto cu un rucsac si poza unei tinere
Andreea Rabciuc, care a fost multiplă campioană națională la tir sportiv și care a făcut parte din lotul României de seniori, a dispărut în dimineața de 12 martie 2022 din Jesi, Ancona FOTO: fanpage.it

Un schelet a fost găsit sâmbătă după-amiază într-o fermă părăsită din zona Castelplanio, în provincia Ancona, Italia. Anchetatorii bănuiesc că ar putea fi al Andreei Rabciuc, campioana de tir, dispărută în martie 2022. Testele ADN vor stabili dacă este așa.

Andreea Rabciuc, care a fost multiplă campioană națională la tir sportiv și care a făcut parte din lotul României de seniori, a dispărut în dimineața de 12 martie 2022 din Jesi, Ancona.

Scheletul a fost găsit la aproximativ un kilometru de zona unde fusese semnalată dispariția, în ferma, la parter, lângă geamuri sparte. Surse din anchetă au spus că alături au fost găsite o jachetă, pantofi care ar putea să fi fost ale tinerei de 27 de ani, scrie Sky TG24.

La fața locului au mers polițiști, procurorul-șef din Ancona, Irene Bilotta și avocatul Giuliani, avocatul singurului suspect, Simone Gresti, iubitul Andreei. Magistratul va solicita teste ADN și alte analize medico-legale pentru a stabili identitatea persoanei și cauzele decesului.

O alertă similară a fost declanșată la începutul lunii iulie anul trecut, când un alt schelet, aparent al unei femei în vârstă de 30 de ani, a fost găsit în cartierul Pigneto din Roma. S-a crezut de asemenea, că aparține Andreei. Mama ei și rezultatele ADN au infirmat ipoteza.

Ferma mai fusese verificată de polițiști la câteva zile după dispariția fetei. Nu se știe însă dacă atunci căutările s-au desfășurat și în această zonă unde a fost găsit acum scheletul.

Polițiștii s-au întors la proprietate după ce proprietarii, doi frați, au observat un geam spart la parter. Proprietarii le-au spus polițiștilor că ei nu au mai intrat în acea parte a imobilului de doi ani și că acolo au făcut doar lucrări de întreținere a fațadei și activități în grădină.

Cum a dispărut Andreea Rabciuc

Andreea Rabciuc, care a fost multiplă campioană națională la tir sportiv și care a făcut parte din lotul României de seniori, a dispărut în dimineața de 12 martie 2022 din Jesi, Ancona, după ce s-a certat cu iubitul ei, la finalul unei petreceri la care participaseră și câțiva prieteni. Petrecerea a fost organizată într-o cabană dintr-o zonă rurală. 

Simone Gresti, iubitul ei, a recunoscut în fața anchetatorilor că s-a certat cu Andreea, iar aceasta ar fi plecat la ora 7:00 dimineața să se plimbe. A spus, însă, că nu are nicio legătură cu dispariția ei și că era prima dată când Andreea a plecat fără să spună nimănui nimic.

Însă anchetatorii au fost alarmați de un mesaj pe care Andreea i l-a trimis tatălui ei, care locuiește în Spania, în noaptea dispariției, la ora 4.20. Tânăra i-a spus: „Am avut probleme”. El a văzut mesajul dimineață, când s-a trezit, și când fiica lui era deja dispărută.

Andreea a fost multiplă campioană națională la tir sportiv, care a făcut parte din lotul României de seniori. Ea a fost legitimată la CSS Rădăuți și CSM Suceava, fiind una dintre cele mai valoroase sportive ale României, în urmă cu câțiva ani. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri