Galerie Foto 79 de piromani au fost reținuți în Grecia. Incendiile au scăpat de sub control la nord de Atena

Data actualizării: Data publicării:
incendii in grecia
Patru piromani au fost reținuți în Grecia. Incendiile au scăpat de sub control la nord de Atena. FOTO: Profimedia Images

UPDATE 12 noi incendii au izbucnit în ultimele 24 ore doar în nordul Atenei, iar poliția a reținut 79 de persoane care au pus focul intenționat. Principalele focare sunt pe dealurile din jurul capitalei, dar probleme uriașe sunt în continuare și în nord. Autoritățile au avertizat că vântul și căldura riscă să alimenteze și mai multe incendii.

UPDATE 12.55. Numărul persoanelor reținute pentru provocare de incendii a crescut la 79, scrie BBC.

Ministrul Protecției Civile, Vassilis Kikilias, a declarat că au fost mai multe încercări ale piromanilor de a provoca noi incendii la nord-vest de Atena.

„Comiți o crimă împotriva țării. Incendiile amenință pădurile, proprietățile și, mai ales, oamenii. Nu vei scăpa, te vom găsi, vei fi tras la răspundere”, a fost mesajul adresat de Vassilis Kikilias.

Știrea inițială

"Două case au ars în același timp. Ce putem face? Nu avem niciun fel de experiență cu incendiile de vegetație. Este o catastrofă de proporții, la care nu ne așteptam. Este o catastrofă, dar avem noroc că nu a murit nimeni, iar toate vitele au fost salvate. Natura, cel mai frumos lucru pe care l-a avut satul nostru, a fost distrusă. Totul a ars complet și dintr-un sat plin de verdeață a rămas acum unul negru ca tăciunele", spun oamenii.

Incendiile din Grecia, care au ucis 20 de persoane în ultimele trei zile, au scăpat de sub control chiar la nord-vest de Atena și în nord-estul țării.

Patru piromani au fost reținuți în Grecia. Incendiile au scăpat de sub control la nord de Atena. FOTO: Profimedia Images
Patru piromani au fost reținuți în Grecia. Incendiile au scăpat de sub control la nord de Atena. FOTO: Profimedia Images

Pompierii au fost chemați să intervină la 355 de incendii în ultimele cinci zile, a declarat ministrul grec al protecției civile, Vassilis Kikilias. El a spus că au fost cele mai proaste condiții de când Grecia a început să colecteze date meteorologice și să emită o hartă a riscului de incendiu. Zonele mari au fost plasate la nivelul cinci, cel mai mare risc de incendiu, de șapte ori în acest an, dublu față de totalul pentru 2021 și de șapte ori față de 2012.

Franța, Germania, Suedia, Croația, Cipru, România și Republica Cehă au trimis pompieri și echipamente, inclusiv avioane și elicoptere, pentru a ajuta Grecia să lupte împotriva incendiilor, a transmis Uniunea Europeană.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri