Pedeapsa primită de profesoara din SUA care a pretins toată viața că este de culoare când, de fapt, este albă

Data publicării:
Jessica Krug profesor asociat la Universitatea George Washington
Jessica Krug FOTO: George Washington University

Profesorul universitar Jessica Krug din SUA care a pretins că este de culoare, când, de fapt, este albă, a fost suspendată 6 luni de la predare.

Jessica Krug, lectorul care a pretins că este de culoare, a fost suspendată de la predare pentru semestrul următor, a anunțat Universitatea George Washington, potrivit Mediafax.

Krug, dintr-o familie evreiască din Kansas City, predă Istoria Africii și a Diasporei africane ca asociat, scrie ANSA.

Recent a publicat un eseu istoric despre sclavie, intitulat „Modernități fugitive”, pe care în prefață îl dedică „strămoșilor necunoscuți” din „Angola sau Brazilia”.

În recenta sa „ieșire”, Krug și-a cerut scuze pentru asumarea „identității false” la care spune că nu avea dreptul.

Universitatea George Washington scrie într-o declarație că „domnișoara Krug nu va preda” din cauza „durerii provocate” și că situația ei este „în curs de examinare”.

Cazul ei se aseamănă izbitor cu cel al lui Rachel Dolezal, o activistă de rasă albă care pretindea că este neagră. Dolezal a făcut mărturisirea în 2015, când părinții ei au ieșit public și au spus că sunt albi. Fosta activistă pentru drepturile civile a spus că a pretins că este afro-americană ani de zile pentru că așa s-a simțit.

Jessica Krug a scris într-un text publicat săptămâna aceasta pe o platformă online că și-a asumat în mod fals identități „pe care nu aveam dreptul să le revendic: mai întâi de culoare din Africa de Nord, apoi de culoare din SUA, apoi din Caraibe”.

Ea a descris acest comportament ca fiind incalificabil și a spus că a încercat să profite de situație în diverse moduri. Mai mult, a pretins că este de culoare și în cazul multor relații personale pe care le-a avut.

Krug a spus că a ajuns la aceste minciuni din cauza unor probleme de sănătate mintală și a unor traume pe care le-a avut în primii ani de viață, însă acestea nu sunt scuze valabile pentru acțiunile sale.

Mesajul profesoarei nu a inclus un motiv pentru care mărturisirea a fost făcută acum, însă un apropiat spune că, cel mai probabil, se aflase adevărul.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri