Video&Foto "Ploua cu pietre din munte, ca gloanțele". Mărturii teribile despre cutremurul din Taiwan. Imagini cu asistente protejând bebeluși

Data actualizării: Data publicării:
imagini din timpul cutremurului din taiwan
Noi imagini dramatice din timpul cutremurului din Taiwan. Supraviețuitorii povestesc experiențele trăite în timpul seismului. FOTO: Profimedia Images și BBC

Au apărut noi imagini dramatice din timpul cutremurului din Taiwan, surprinse de camerele de supraveghere într-o maternitate. Când a început seismul, asistentele s-au repezit să protejeze bebelușii, în loc să fugă să-și protejeze propriile vieți. Pot fi văzute cum se luptă să țină pătuțurile nemișcate, în timp ce clădirea se zguduia. Între timp, victimele prinse sub dărâmături sunt căutate în misiuni contracronometru. 9 oameni au murit și peste o mie au fost răniți în cutremurul devastator de ieri. Seismul a fost urmat de 300 de replici.

Numărul răniţilor înregistraţi în urma seismului cu magnitudinea 7,4 care s-a produs în estul Taiwanului a urcat joi la peste 1.000 de persoane. Nouă oameni au murit.
Cutremurul, cel mai puternic din ultimii 25 de ani în această insulă asiatică, a avut loc miercuri dimineaţă, când majoritatea locuitorilor se pregăteau să meargă la locurile lor de muncă sau la şcoală, şi a fost resimţit cel mai puternic în comitatul estic Hualien.

Departamentul de pompieri din Taiwan a spus că numărul răniţilor a ajuns la 1.050, iar numărul total al persoanelor dispărute este de 52.

Circa 20 dintre cei 50 de angajaţi ai unui hotel care se aflau pe drum către o staţiune din Parcul Naţional Taroko au fost localizaţi. Potrivit departamentului de pompieri, grupul a rămas blocat pe autostrada care traversează defileul ce leagă Hualien de coasta vestică a Taiwanului, o populară destinaţie turistică. În imaginile filmate din dronă apar câţiva dintre angajaţii hotelului, alături de alte persoane, fluturând din mâini de pe o parte a drumului. În imagini apare şi un microbuz cu partea din spate vizibil avariată.

Cutremur de 7,4 în Taiwan, cel mai puternic din ultimii 25 de ani. FOTO: Getty Images
Cutremur de 7,4 în Taiwan, cel mai puternic din ultimii 25 de ani. FOTO: Getty Images

Un alt grup de 26 de lucrători a fost de asemenea localizat, a adăugat departamentul de pompieri. Joi dimineaţă, un elicopter a salvat şase persoane care au rămas blocate într-o regiune minieră, a precizat departamentul de pompieri.

Un bărbat a povestit cum cutremurele au declanșat alunecări de pietre în jurul minei de cărbune unde lucra: „Din munte a început o ploaie de pietre ca niște gloanețe, nu aveam unde să ne ascundem, toată lumea a fugit lângă sacii de nisip pentru a se proteja”.

Tronsonul de cale ferată către Hualien s-a redeschis joi, înaintea orei preconizate, deşi o gară dintr-o zonă rurală situată la nord de oraşul Hualien a rămas închisă din cauza avariilor, a precizat administraţia căilor ferate.

În oraşul Hualien, unde toate persoanele rămase blocate în clădiri au fost salvate, unii dintre rezidenţi şi-au petrecut noaptea sub cerul liber. Peste 300 de replici au zdruncinat regiunea, stârnind îngrijorare în rândul localnicilor.

O femeie în vârstă de 52 de ani care a spus că numele ei de familie este Yu a povestit că s-a cazat miercuri seară într-un cort instalat drept adăpost temporar pe un teren de sport întrucât îi era prea teamă să doarmă în propriul apartament, despre care a spus că este ''devastat''. ''Replicile sunt teribile. Nonstop. Nu îndrăznesc să dorm în casă'', a spus ea. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri