Povestea lui Rambo, care a supraviețuit miraculos după ce a fost mutilat în Harkov. Acum se antrenează cu poliția din Budapesta

Data actualizării: Data publicării:
cainele rambo alaturi de un politist din ungaria
Rambo, un ciobănesc german al armatei ucrainene, care a fost la un pas de moarte după un atac cu rachete, se antrenează acum cu poliția din Budapesta. FOTO: Facebook BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság

Un ciobănesc german al armatei ucrainene, care a fost la un pas de moarte după un atac cu rachete, se antrenează acum cu poliția din Budapesta și va folosit în campanii cu mesajul că și animalele, și oamenii, pot face lucruri extraordinare, chiar dacă au o dizabilitate.

După un atac cu rachetă în estul Ucrainei, jumătate din fața lui Rambo a fost mutilată. S-a întâmplat anul trecut, în timpul unei misiuni în Harkov, unde câinele îi însoțea pe militarii ucraineni, scrie Sky News.

Explozia l-a rănit atât de grav, încât nimeni nu putea spune dacă va supraviețui sau nu. Partea dreaptă a craniului a fost zdrobită, maxilarul și urechea fiindu-i grav rănite.

După o operație de urgență care i-a salvat viața, Rambo a ajuns într-un centru de recuperare, unde a stat opt luni. I-a fost reconstruit maxilarul, urechea dreaptă i-a fost amputată și mai mulți dinți i-au fost scoși pentru că nu au mai putut fi salvați.

Acum, Rambo se antrenează cu departamentul de poliție din Budapesta. Învață cum să interacționeze cu copiii, adulții și persoanele cu dizabilități la demonstrațiile poliției și ale instituțiilor medicale, potrivit locotenentului colonel Maria Stein de la Poliția Metropolitană din Budapesta.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Demonstrarea sarcinilor îndeplinite de unitățile canine face parte din programul departamentului de prevenire a criminalității, cu scopul de a-i învăța pe tineri să fie mai toleranți și să se respecte în ciuda diferențelor dintre ei, a spus Stein. „Astăzi, din păcate, copiii ajung să se batjocorească pentru că poartă ochelari, pentru că au bretele, pentru că urechile lor arată amuzant sau orice altceva – pentru că sunt diferiți”, a spus ea. „Cu Rambo, am putea să îi sensibilizăm pe acești copii și să le arătăm că da, este rănit, este diferit, dar poate face aceleași lucruri ca alți câini.”

Rambo a fost adoptat de Gyula Desko, locotenent colonel la Poliția din Budapesta, care i-a oferit un cămin și l-a pregătit pentru acest program. Ofițerul l-a descris pe Rambo ca fiind un „câine foarte prietenos, bun” care face progrese vizibile în timpul dresajului și a cărui supraviețuire a fost „un miracol”.

„Lucrul cu el necesită mai multă răbdare și mai multă atenție, deoarece nu știm ce fel de suferințe la nivel de reacții i-a provocat accidentul”, a spus Desko, care a adăugat însă că Rambo este „atât de deschis cu oamenii și îi acceptă, în ciuda rănilor sale și a șocului că i s-a întâmplat.”

Sunt acele calități, a spus Desko, pe care forțele de poliție speră că îi vor inspira pe cei care îl întâlnesc pe Rambo să se deschidă către bunătate și acceptare.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri