Premierul Borisov, testat pentru coronavirus după ce șefa de cabinet care l-a însoțit la Bruxelles a fost inițial confirmată cu COVID

Data publicării:
klaus iohannis, boiko borisov negociaza cu charles michel, la summitul ue pentru planul de relansare economica
Boiko Borisov participă, la Bruxelles, la o discuție în format restrâns în cadrul negocierilor pentru Bugetul Uniunii Europene. Foto: Twitter Barend Letys

Al doilea test al premierului bulgar Boiko Borisov, care intrase în carantină joi seară după ce şefa sa de cabinet Deniţa Jeleva fusese testată pozitiv la COVID-19, a ieşit negativ, şi tot negativ a ieşit şi cel de-al doilea test al Deniţei Jeleva, a anunţat biroul de presă al executivului de la Sofia într-un comunicat citat vineri de Reuters, potrivit Agerpres.

Guvernul bulgar anunţase iniţial că Deniţa a fost testată pozitiv şi din acest motiv premierul a intrat în autoizolare. „După ce li s-au făcut teste tuturor membrilor administraţiei Consiliului de Miniştri şi tuturor membrilor cabinetului politic al prim-ministrului, şefa de cabinet Deniţa Jeleva a fost testată pozitiv (la COVID-19) ieri seară (joi seară - n.r.)”, se menţiona în comunicatul guvernului. Ca urmare a acestui fapt şi dând curs recomandărilor medicilor, toate persoanele care au intrat în contact cu Deniţa Jeleva au intrat în autoizolare, inclusiv premierul, se adăuga în comunicat.

Jeleva a făcut parte din echipa condusă de premierul Borisov la summitul Consiliului European care s-a desfăşurat timp de 4 zile la Bruxelles, între 17-21 iulie. Jeleva a stat practic aproape tot timpul lângă Borisov, jucând şi rolul de traducător al premierului bulgar, notează EFE. Delegaţia bulgară s-a întors în ţară marţi după-amiază.

Între timp, guvernul bulgar a anunţat vineri la prânz că cel de-al doilea rând de teste care le-au fost făcute premierului Boiko Borisov, în vârstă de 61 de ani, şi Deniţei Jeleva au ieşit negative. Şi primul test la COVID-19 al lui Borisov ieşise tot negativ.

În ultima lună, Bulgaria s-a confruntat cu o creştere a numărului de cazuri de coronavirus. În ultimele 24 de ore, Bulgaria a înregistrat 268 de cazuri noi, ceea ce face ca numărul total de cazuri să fie de 9.853, din care 329 de decese.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri