Presa afgană publică imagini cu membrii echipajului care au scăpat cu viață din avionul cu ruși prăbușit în munți. Pasagerii au murit

Data actualizării: Data publicării:
supravietuitorii din accidentul de avion
Patru persoane au supraviețuit prăbușirii în munții din Afganistan a unui avion în care erau cetățeni ruși. FOTO: Captură X

Patru persoane au supraviețuit prăbușirii în munții din Afganistan a unui avion în care erau cetățeni ruși. Este vorba despre membrii echipajului, iar presa afgană a făcut publice imagini cu ei, scrie site-ul Meduza.

Avionul înregistrat în Rusia, cu şase persoane la bord, a dispărut de pe ecranele radarului deasupra Afganistanului cu o zi înainte, au anunţat duminică autorităţile aviatice ruse, după ce poliţia afgană a declarat că există informaţii privind prăbuşirea unui avion în nord-estul ţării.

Autorităţile ruse au mai spus că este vorba de un zbor charter de ambulanţă care venea din India, via Uzbekistan, având ca destinaţie Moscova şi că avionul este un aparat de producţie francez Dassault Falcon 10, din 1978.

Incidentul s-a produs în cursul nopţii trecute în provincia Badakhshan, care are graniţă cu Tadjikistan, China şi Pakistan şi este traversată de masivul Hindu Kush, cu vârfuri de peste 7000 de metri.

Avionul a fost descoperit de o echipă de salvare a forțelor aeriene afgane într-o „zonă îndepărtată și muntoasă”. Supraviețuitorii accidentului au fost duși la centrul regional, de unde, după cum scrie canalul de telegramă Mash, vor fi duși la un spital din Kabul.

Canalul Telegram Shot scrie că piloții Dmitri Belyakov și Arkady Grachev, precum și medicul Pavel Popov, nu au suferit răni grave.

Presa din Afganistan a făcut publice imagini cu cei patru supraviețuitori. Pe contul Hurriyat de pe X (fostul Twitter) a fost dezvăluită o fotografie cu ei. Se precizează că, deși în fotografii nu apare și celălalt medic, Igor Syvorotkin, starea lui este bună. Presa a transmis că operațiunea de salvare a fost finalizată.

Raportul Hurriyat nu spune nimic despre soarta pasagerilor - Anatoly și Anna Evsyukov din Volgodonsk. RIA Novosti scrie însă că ei au murit, iar corpurile lor vor fi preluate de un avion special care va zbura spre Kabul în 23 ianuarie.

Agenția TASS a scris că avionul s-ar fi putut prăbuși din cauza unei defecțiuni la motor. Comitetul de anchetă al Federației Ruse a deschis un dosar penal în acest caz.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri