Prietenie celebrată la Moscova. Putin a primit-o pe șefa diplomației nord-coreene la Kremlin

Data publicării:
Russia President Putin meets with North Korea Foreign Minister Choe Son-hui
Șefa diplomaţiei nord-coreene Choi Son-hee consideră că vizita în Rusia constituie „un moment important”. Sursa foto: Profimedia Images

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit marţi, la Moscova, cu ministrul nord-coreean de Externe, semn al apropierii dintre cele două ţări vecine care s-a accelerat de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Potrivit preşedinţiei ruse, Choi Son-hee a fost primită de preşedintele Putin la Kremlin.

Russia President Putin meets with North Korea Foreign Minister Choe Son-hui
Delegația nord-coreeană a fost primită la Kremlin. Sursa foto: Profimedia Images

Cei doi lideri au discutat despre acordurile încheiate între cele două ţări, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, fără a da detalii.

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a anunţat anterior că discuţiile se vor concentra pe cooperarea bilaterală, situaţia din Peninsula Coreea şi evaluare aplicării acordurilor rezultate în urma summitului dintre Vladimir Putin şi Kim Jong-un, în septembrie 2023 în Rusia.

Lavrov a mulţumit marţi Phenianului pentru că a susţinut asaltul Rusiei în Ucraina, Coreea de Nord fiind una dintre cele două ţări din lume, alături de Siria, care a recunoscut anexările ruseşti a patru regiuni ucrainene în toamna anului 2022.

Coreea de Nord, inamic al Washingtonului, a fost acuzată de Statele Unite că a livrat Rusiei arme şi muniţii pentru campania militară din Ucraina.

La rândul său, şefa diplomaţiei nord-coreene Choi Son-hee a considerat că vizita în Rusia constituie „un moment important pentru a aduce relaţiile bilaterale la un nou nivel în acest an”.

Vladimir Putin a fost invitat în Coreea de Nord, dar nu a indicat deocamdată când intenţionează să efectueze această vizită.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri