Prima declarație publică făcută de Imran Khan, fost premier al Pakistanului, după ce a fost împușcat

Data actualizării: Data publicării:
imran khan la spital
Fostul prim-ministru al Pakistanului Imran Khan a susținut primul său discurs public după ce a fost împușcat. FOTO: Profimedia Images

Fostul prim-ministru al Pakistanului Imran Khan a susținut primul său discurs public după ce a fost împușcat în timpul unui marș de protest în orașul Wazirabad.

Stând într-un scaun cu rotile la un spital din Lahore, Imran Khan a declarat că cel mai probabil nu ar fi supraviețuit atacului dacă cei doi trăgători pe care i-a văzut s-ar fi „sincronizat”.

„Pentru că am căzut, unul dintre trăgători a crezut că am murit și a plecat”, a spus el.

Fostul premier a fost rănit într-o tentativă de asasinat care a readus în atenție violența politică extremă care a însângerat în repetate rânduri această țară. 

Imran Khan participa la un marș într-un oraș din estul Pakistanului, când a avut loc atacul. Din fericire,

Politicianul de 70 de ani a fost rănit doar la un picior și a putut fi transportat rapid la spital. Acum starea lui este stabilă.

Alte patru persoane au fost rănite, de aceea nu este clar dacă ținta era doar fostul prim ministru, care este una dintre cele mai populare, dar și controversate figuri publice din Pakistan.

Poliția a făcut publică o declarație video a unui bărbat despre care spun că este cel care a încercat să-l ucidă pe fostul premier pakistanez. Nu sunt clare condițiile în care a fost a fost realizat interviul. Întrebat de poliție de ce a tras, el a răspuns: „Inducea oamenii în eroare. Am vrut să-l ucid. Am încercat să-l omor”. Aliații lui Khan au susținut că această mărturie video este de fapt o  „mușamalizare”.

Demis de Adunarea naţională printr-o moţiune de cenzură în aprilie, Imran Khan păstrează un sprijin larg din partea populaţiei. Începând din aprilie, el a organizat ample adunări în ţară pentru a face presiuni asupra coaliţiei fragile aflate la putere şi a obţine alegeri anticipate.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media



 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri