Ostaticii din Olanda au fost eliberați. Atacatorul a fost arestat, a anunțat poliția olandeză

Data actualizării: Data publicării:
polițiști la intervenție
Serviciile de urgență și poliția se află la fața locului. Foto: Profimedia Images

Mai mulți oameni au fost luați ostatici într-un bar din orașul Ede, din estul Olandei, duminică dimineață, relatează Reuters. Mai multe locuințe din zonă au fost evacuate, a anunțat poliția olandeză.

ACTUALIZARE 14:45 Toate persoanele luate ostatice în orașul Ede din Olanda au fost eliberate, iar atacatorul a fost arestat, a anunţat poliţia olandeză.

„Ultimul ostatic tocmai a fost eliberat. O persoană a fost arestată. Deocamdată, nu putem divulga mai multe informaţii”, a anunţat poliţia într-un comunicat postat pe Twitter.

ACTUALIZARE 13:24 Trei ostatici au fost eliberați de atacator. Evenimentul rămâne în desfășurare. Atacatorul amenință cu detonarea unei bombe, însă nu este încă clar care sunt revendicările sale.

ACTUALIZARE 12:15 Un jurnalist de la televiziunea publică olandeză a informat că un robot controlat de la distanță a fost adus la fața locului pentru rezolvarea crizei, împreună cu unități de geniști.

Cursele de trenuri spre și dinspre Ede au fost anulate, au mai anunțat autoritățile locale.

--

Oamenii au fost luați ostatici la un bar din oraș de un bărbat înarmat cu cuțite și explozibili, a transmis presa locală, citând mai multe surse anonime.

Nu există încă vreun indiciu cu privire la vreo motivație teroristă a autorilor, a transmis poliția olaneză.

Mai multe echipaje de poliție au fost defășurate la locul incidentului – o clădire din centrul orașului, a mai transmis poliția în postări pe rețelele sociale.

Autoritățile au mai adăugat că peste 150 de locuințe au fost evacuate, iar oamenilor li s-a cerut să evite zona.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri