Prima țară din Africa unde starea de asediu a fost ridicată din cauza impactului "sever" asupra populației sărace

Data actualizării: Data publicării:
coronavirus in africa
Foto: Profimedia Images

Ghana a devenit prima țară din Africa unde starea de asediu a fost ridicată, președintele Nana Akufo-Addo motivându-și decizia prin creșterea numărului de teste de coronavirus efectuate și a impactului "sever" al restricțiilor asupra cetățenilor săraci și vulnerabili din statul african, informează BBC.

Activitățile considerate non-esențiale au repornit luni în Accra și Kumasi, cele mai mai orașe din Ghana, iar cetățenii se pot întoarce la locurile de muncă, însă trebuie să practice în continuare distanțarea socială.

Într-un discurs televizat, președintele Afuko-Addo a spus că această decizie nu înseamnă că guvernul lasă garda jos și că restricțiile privind unitățile de învățământ și adunările publice rămân în vigoare.

Akufo-Addo le-a cerut ghanezilor să poarte măști când ies din casă și să nu renunțe la distanțarea socială în afara locuinței.

Ghana a confirmat peste 1000 de cazuri de COVID-19 și a anunțat 9 decese de coronavirus. Autoritățile au spus că au testat peste 68.000 de persoane până acum și așteaptă rezultate pentru 18.000 de teste.

Președintele Nana Akufo-Addo și-a exprimat încrederea în pregătirea și eforturile Ghanei de a ține sub control epidemia. El a spus că numărul celor bolnavi a crescut în perioada carantinei pentru că angajații din sistemul de sănătate i-au localizat și testat pe cei care au avut contact cu persoanele bolnave. Totodată, Afuko-Addo a menționat că sunt folosite drone pentru a transporta rapid mostrele la laboratoare și că procesul de testare va fi extins în toată țara.

"Majoritatea celor infectați în Ghana au simptome slabe sau sunt asimptomatici, iar numărul celor spitalizați este foarte mic. Dintre aceștia, nouă oameni cu afecțiuni preexistente au murit", a anunțat președintele ghanez.

Ghana este prima țară africană unde starea de asediu a fost ridicată, dintre cele 12 state care au introdus măsuri pentru a opri răspândirea epidemiei. Nigeria, Africa de Sud și Uganda au anunțat extinderea stării de asediu cu cel puțin două săptămâni, pe măsură ce numărul cazurilor continuă să crească.

Editor web: Vlad Mironescu

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri