Sari la conținut

Angela Merkel a primit o factură de 736.200 de euro pentru „cheltuieli cu refugiații”

Orașul german Freiberg a trimis o factură biroului cancelarului Angela Merkel pentru costurile pe care le-au avut autoritățile locale legate de refugiați anul trecut, potrivit unui purtător de cuvânt al landului Saxonia din estul țării, relatează Agerpres.

Angela Merkel Gives Statement Following Trump Election Victory

Foto: Gulliver/GettyImages

Primarul Freiburgului, Sven Krueger, a trimis o factură de 736.200 de euro în legătură cu integrarea a 1.700 de refugiați direct cancelarului, a spus purtătorul de cuvânt pentru ediția de miercuri a cotidianului Freie Presse.

Într-un interviu pentru ediția online a săptămânalului Focus, Krueger a declarat: „Cancelarul a promis în mod repetat că nu vor crește taxele și nu vor fi făcute împrumuturi suplimentare pentru a finanța costurile determinate de criza refugiaților, dar că nu va fi impusă totodată nicio povară în plus pentru bugetele autorităților locale”.

Freiberg, un oraș cu doar aproape 42.000 de locuitori, în apropiere de granița cu Cehia, a primit un număr relativ mare de refugiați.

În acest moment, trăiesc alături de noi 1.700 de solicitanți de azil și refugiați recunoscuți. Asta înseamnă 4% din totalul locuitorilor, comparativ cu circa 1% la nivelul întregii Germanii”, a spus Krueger.

El a adăugat că, în opinia sa, problema nu sunt în primul rând banii, dar că ar trebui să existe o dezbatere deschisă și onestă privind povara care este pusă pe umerii autorităților locale.