Profesoara acuzată că a lipsit de la școală 20 de ani din cei 24 ani de muncă spune că se va apăra. „Dar nu acum, sunt la plajă”

Data publicării:
femeie sta pe un scaun pe plaja si asculta la casti
Profesoara acuzată a lipsit de la școală 20 de ani din cei 24 ani de muncă spune că se va apăra. „Dar nu acum, sunt la plajă”. Foto: Profimedia

Profesoara din Italia care a fost concediată pentru că a lipsit de la catedră 20 de ani din cei 24 de ani de muncă spune că are documente care să demonstreze că a fost la ore și a promis că va prezenta versiunea ei asupra faptelor. Dar abia după ce se va întoarce de la plajă, relatează BBC.

Cinzia Paolina De Lio a fost concediată în 2017, după ce a reapărut la școală și a predat timp de patru luni, stârnind nemulțumirea elevilor.

Cea mai înaltă instanță a Italiei a confirmat demiterea după o luptă juridică, declarând că absențele ei au arătat o „incapacitate permanentă și absolută”.

De Lio a criticat hotărârea instanței și a promis că va „restabili adevărul”.

Profesoara, care ar trebui să predea istorie și filosofie, a spus că are documente care să-i dovedească versiunea, dar i-a spus reporterului ziarului Repubblica: „Îmi pare rău, dar acum sunt la plajă”.

„Voi reconstrui adevărul în jurul acestei povești absolut unice și suprarealiste”, a spus ea, adăugând: „Nu răspund la întrebările aruncate de jurnaliști care nu ar face dreptate versiunii mele asupra faptelor”.

De Lio a fost reintegrată în învățământ în 2018, după o hotărâre a unui judecător de la Veneția, însă Ministerul Educației a făcut recurs împotriva deciziei, iar aceasta a fost anulată de Curtea Supremă de Casație săptămâna trecută.

Ministerul a susținut că profesoara a lipsit de la ore 20 din cei 24 de ani de serviciu. În primii 10 ani a lipsit cu desăvârșire, iar absențele din ceilalți 14 ani au fost justificate cu concedii medicale, pentru motive personale sau familiale.

În 2015, într-o perioadă de patru luni în care a predat la Chioggia, lângă Veneția, elevii s-au plâns de lipsa ei de pregătire, de faptul că nu venea cu manuale la ore și de modul „aleatoriu și improvizat” în care punea notele.

Inspectorii care au verificat-o au constatat că era „nepregătită” și „neatentă”, iar studenții au refuzat să mai meargă la orele ei, deoarece se uita tot timpul în telefon.

De Lio susține acum că este jurnalistă independentă și a declarat presei italiene că are documente care să respingă afirmația că a lipsit timp de 20 de ani.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri