Programul lui Joe Biden care îi iartă pe studenți de datorii a fost respins de Curtea Supremă a SUA

Data publicării:
presedintele sua joe biden
Planul președintelui Joe Biden de a-i scuti pe studenți de datorii a fost respins de Curtea Supremă a SUA. FOTO: Profimedia Images

Planul președintelui Joe Biden de a-i scuti pe studenți de datorii a fost respins de Curtea Supremă a SUA. Instanța spune că guvernul nu are capacitatea de a anula o datorie de 430 de miliarde de dolari, potrivit BBC.

Instanța spune că guvernul nu are capacitatea de a anula o datorie de 430 de miliarde de dolari, fiind de acord cu statele că Legea Eroilor nu autorizează planul de ștergere a datoriilor.

Judecătorii s-au pronunțat cu 6-3 în favoarea statului Nebraska, statul care contesta planurile.

Curtea Supremă a emis o hotărâre prin care a respins planul președintelui Joe Biden, dând dreptate statului Nebraska, care a depus contestația. 

Instanța a argumentat că Legea Eroilor, pe care administrația Biden o folosise pentru a justifica planul de împrumuturi pentru studenți, nu autorizează scutirea studenților de datorii în acest caz.

Legea a fost adoptată după atacurile de la 11 septembrie și permite anularea datoriilor pentru persoanele care au suferit dificultăți economice din cauza unor urgențe naționale.

Casa Albă a estimat că aproape 90% dintre studenții împrumutați din țară s-ar fi calificat pentru scutire în cadrul planului său, iar aproximativ 26 de milioane de persoane au solicitat deja scutirea datoriilor.

Planul ar fi șters 10.000 de dolari din împrumuturile federale pentru studenți, folosite pentru a finanța costurile învățământului superior, cum ar fi taxele de școlarizare și locuințele, pentru fiecare dintre milioanele de americani care câștigă mai puțin de 125.000 de dolari pe an.

Biden ar fi șters, de asemenea, 20.000 de dolari din datorie pentru studenții care beneficiază de Pell Grants, care se aplică celor cu cele mai mari nevoi financiare.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri