Putin i-ar fi cumpărat iubitei lui, gimnasta Alina Kabaeva, cel mai mare apartament din Rusia

Data publicării:
vladimir putin ii da un buchet de flori alinei kabaeva
Putin i-ar fi cumpărat iubitei lui, gimnasta Alina Kabaeva, cel mai mare apartament din Rusia. Foto: Profimedia

Președintele rus Vladimir Putin i-a cumpărat iubitei sale, o cunoscută gimnastă, cel mai mare apartament din Rusia și o cabană de lemn, relatează The Independent, citând o investigație jurnalistică rusă.

Un raport al Proekt, un site al opoziției ruse interzis de Kremlin, spune că Putin, în vârstă de 70 de ani, a cheltuit milioane de euro din fonduri ilicite pentru a cumpăra proprietăți pentru iubita sa, Alina Kabaeva, în vârstă de 39 de ani.

Kabaeva, supranumită „regina neîncoronată a Rusiei”, ar avea o relație cu președintele rus încă de la începutul anilor 2000, inclusiv când acesta era căsătorit.

În vârstă de 39 de ani, Kabaeva este medaliată olimpică și se crede că este mama a cel puțin trei dintre copiii lui Putin.

Proprietățile cumpărate pentru ea includ un apartament penthouse de 2.600 mp în Soci, stațiunea de la Marea Neagră care a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă din 2014.

Apartamentul este înregistrat pe numele lui Oleg Rudnov, un aliat al lui Putin, și are 20 de camere, un cinematograf privat, o piscină, un heliport pe acoperiș, o zonă de spa și o curte de relaxare japoneză.

Alte proprietăți sunt înregistrate pe numele rudelor lui Kabaeva, inclusiv bunica ei, Anna Zațepilina, care, potrivit Proekt, deține proprietăți în valoare de aproape 10 milioane de lire sterline, inclusiv o vilă  cu trei etaje într-o zonă de elită lângă Moscova și apartamente în același complex cu penthouse-ul din Soci.

O vilă construită în întregime din lemn, lângă un alt conac deținut de Putin, a fost construită pentru Kabaeva la ordinele lui Putin, potrivit raportului Proekt. Se crede că proprietatea este locul în care Kabaeva și copiii cuplului își petrec majoritatea timpului. Acolo au fost construite de asemenea o pistă de karting și un loc de joacă de mari dimensiuni, conform imaginilor din satelit.

Vila de lângă lacul Valdai ar fi înregistrată pe numele unei companii controlate de Iuri Kovalciuk, un miliardar legat de Kremlin, cunoscut drept bancherul lui Putin.

Alina Kabaeva's house in Valdai
Vila de lângă lacul Valdai. Foto: Profimedia

Se crede că președintele rus merge la acea vilă, aflată la 400 de kilometri de Moscova, cu un tren blindat care pleacă dintr-o gară secretă din capitală.

Aceeași rută este folosită și de echipa de asistenți a Alinei Kabaeva, conform unei baze de date de rezervări de bilete, devenită publică.

Kabaeva este o susținătoare vocală a invaziei din Ucraina. Ea a fost deputată a partidului de guvernământ, Rusia Unită, în perioada 2007-2014. Apoi a fost numită șefa Companiei Naționale de Media, cu un salariu anual de 7,7 milioane de lire sterline, în ciuda faptului că nu avea experiență în managementul media.

În august 2022, Kabaeva a fost inclusă pe lista persoanelor sancționate de SUA. Departamentul de trezorerie i-a blocat viza.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri