Putin l-a decorat post mortem pe preotul ucis în Ucraina, care le încuraja pe femeile din Rusia să facă mai mulți copii

Data publicării:
Mikhail Vasilyev, 51, a priest to Russian paratroopers, who controversially demanded Russian women give birth to more children, in uniforma cu caciula de preot si statie emisie receptie
Preotul rus Mihail vasiliev a fost ucis într-un atac cu rachete HIMARS. Foto: Profimedia

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a decorat postum pe preotul ucis în Ucraina, care le recomandase mamelor soldaţilor ruşi să aibă mai mulţi copii pentru a le alina durerea. Protopopul Mihail Vasiliev a primit cea mai înaltă decoraţie a Rusiei.

Kremlinul a anunțat într-un comunicat că Mihail Vasiliev a primit titlul de „Erou al Federaţiei Ruse” pentru „curajul şi eroismul său în îndeplinirea datoriei sale civice”, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Patriarhul Kirill, şeful Bisericii Ruse, unul dintre stâlpii puterii lui Vladimir Putin, urmează să oficieze miercuri o liturghie specială în jurul trupului defunctului la Catedrala Mântuitorului Hristos din Moscova.

Duminică, Patriarhia Moscovei a anunţat decesul acestui preot „în zona operaţiunii speciale din Ucraina”, în timp ce îşi îndeplinea „îndatoririle de cleric”.

Mihail Vasiliev, în vârstă de 51 de ani, a murit din cauza rănilor suferite într-o explozie produsă de un lansator de rachete HIMARS furnizat de SUA, potrivit unei postări pe o rețea socială a Diviziei 76 de asalt aerian.

Preotul devenise cunoscut după ce le-a încurajat pe femeile din Rusia să aibă mai mulți copii, astfel încât să nu mai fie așa supărate când își trimit fiii pe front în Ucraina.

„Astfel, nu le-ar mai fi atât de dureros și înspăimântător să se despartă de copiii ei”, a declarat Vasilyev pentru canalul de televiziune Spas, afiliat Bisericii.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri