Putin, luat la rost în public la summitul dictatorilor: "Vrem și noi respect. Ce suntem noi?"

Data actualizării: Data publicării:
vladimir putin si Emomali Rahmon
Președintele din Tadjikistan l-a luat la rost pe omologul său rus și i-a cerut public să trateze cu mai mult respect fostele republici sovietice. FOTO: Profimedia Images

Reproșuri publice pentru Vladimir Putin din partea unuia dintre cei mai loiali aliați ai săi. Președintele din Tadjikistan l-a luat la rost pe omologul său rus și i-a cerut public să trateze cu mai mult respect fostele republici sovietice.

Mai mult, ca un avertisment subtil, a amintit că nici URSS nu a ținut cont de popoarele mici și că asta a dus la prăbușirea uniunii.

Declarațiile au fost făcute la masa rotundă de la summitul CSI, de față cu ceilalți lideri post-sovietici.

Unii analiști au spus că aceste critici publice sunt semn că regimul Putin își pierde influența chiar și în curtea din spate.

Emomali Rahmon, președintele Tadjikistanului: "Am respectat întotdeauna interesele principalului partener strategic. Dar vrem și noi respect. Ce suntem noi? Suntem străini? Sau ce? Să fim serioși!

Nu cerem prea multe investiții în țările noastre. Sigur, trebuie să investiți. Miliarde, miliarde și miliarde. Dar aceste investiții ar fi recuperate foarte repede. 

Am fost în cameră când s-a discutat prăbușirea Uniunii Sovietice. Atunci, ca și acum, și să mă iertați că spun asta, nu a fost acordată suficientă atenție republicilor mici, națiunilor mici. Nicio atenție! Nu s-au luat în considerare tradițiile, obiceiurile și restul".

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri