Putin spune că explozia de la Nord Stream este de vină pentru relațiile „înghețate” dintre Rusia și Germania

Data publicării:
Vladimir Putin
Dictatorul rus, Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Vladimir Putin a declarat, luni, că relația dintre Rusia şi Germania a ajuns s-a înrăutățit până în punctul „înghețat” în care se află astăzi din cauza exploziilor de la gazoductele Nord Stream care pompau gaz rusesc în Germania prin Marea Baltică, relatează Reuters. Dictatorul rus a făcut afirmația la ceremonia de învestire a noilor ambasadori în Rusia, inclusiv diplomați din țări europene precum Germania și Regatul Unit.

„Starea actuală îngheţată a relaţiilor Germaniei cu Rusia - şi asta nu este din iniţiativa noastră, vreau să subliniez - este neprofitabilă. Este neprofitabil atât pentru noi, cât şi pentru dumneavoastră, dar mai ales, în opinia mea, pentru Germania”, a spus Putin. „Energia a fost întotdeauna un domeniu atractiv de cooperare bilaterală. Această cooperare a fost literalmente perturbată de sabotarea conductelor Nord Stream”, a adăugat el.

Rusia dă vina pe Statele Unite, Marea Britanie şi Ucraina pentru exploziile de la conducte. Toate țările acuzate de regimul criminal de la Kremlin neagă orice implicare. Putin şi-a exprimat, de asemenea, speranţa că relaţiile dintre Rusia şi Regatul Unit se vor îmbunătăţi. „Să sperăm că situaţia se va schimba în bine în interesul celor două ţări şi popoare”, a spus dictatorul de la Moscova.

Dictatorul rus nu a făcut nicio referire la războiul de distrugere a Ucrainei pe care regimul său îl duce de mai bine de un an și jumătate ca motiv al relațiilor dezastruoase dintre Rusia și Germania sau alte țări occidentale.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri