Putin spune că negocierile de pace sunt într-un „punct mort” și califică drept „fake” imaginile cu civili morți în Bucha

Data actualizării: Data publicării:
vladimir putin portret
Vladimir Putin. Foto: Profimedia

Ucraina nu a respectat înțelegerile de la conferința de pace de la Istanbul, iar discuțiile sunt într-un „punct mort”, a declarat președintele rus Vladimir Putin marți, în timpul unei conferințe de presă. Liderul de la Kremlin a mai spus că acuzațiile Ucrainei privind crimele împotriva civililor în Bucha sunt „fake”.

Vladimir Putin a declarat marți că operațiunea militară în Ucraina se desfășoară conform planului și că sfârșitul ei depinde de intensitatea luptelor, potrivit The Guardian.

De asemenea, Putin a susținut că sistemul financiar al Rusiei operează normal și că „blitzkriegul” economic al Occidentului nu și-a atins scopul, dar a admis că sancțiunile pot provoca daune pe termen mediu și lung. 

Putin a mai spus în timpul conferinței după întâlnirea cu președintele bielorus Alexandr Lukașenko că Occidentul nu înțelege că greutățile îi fac pe ruși mai uniți. 

Legat de imaginile cu civili morți pe trăzile orașului Bucha, de la periferia Kievului, președintele Rusiei a spus că sunt false (fake).

Putin a comparat acuzațiile Ucrainei, care afirmă că soldații ruși au ucis civili în Bucha, cu ceea ce liderul de la Kremlin a descris ca înscenare a Occidentului în privința unui atac chimic în Siria, cu scopul de a-l incrimina pe Bashar al-Assad.

„Este același tip de fake și în Bucha”, a mai spus Putin.

Citește și: Putin spune că invazia din Ucraina are obiective „nobile”: „Ajutăm și salvăm oameni”. Președintele rus s-a întâlnit cu Lukașenko

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri